Veniturile Microsoft au crescut cu 5% in trimestrul al patrulea al anului trecut, la 19,95 miliarde de dolari.

Microsoft inregistra, in aceeasi perioada a anului anterior, vanzari de 19,02 miliarde de dolari si un profit net de 6,66 miliarde de dolari, potrivit unui raport al companiei.

Profitul pe trimestrul al patrulea, al doilea trimestru al anului fiscal 2010-2011, a depasit estimarile analistilor, datorita bugetelor tot mai mari alocate de companii pentru investitii in tehnologie dupa doi ani de "strans cureaua", scrie Reuters.

90% din calculatoarele din lume ruleaza Windows

Windows este instalat pe 90% din computerele din intreaga lume, iar vanzarile mondiale de PC-uri au crescut cu numai 3% in trimestrul patru din 2010. "Cifre grozave la prima vedere, dar cand citesti printre randuri observi ca Windows a ratat asteptarile cu 300 milioane de dolari", comenteaza un analist american.

Vanzarile diviziei Windows au scazut cu 30% in trimestrul patru, la 5,05 miliarde de dolari.

Apple infrange Microsoft si devine cea mai valoroasa companie de tehnologie

Odata cu migrarea tot mai accentuata a clientilor catre gadgeturi mobile de la PC-uri desktop, Apple a depasit Microsoft in luna mai a anului trecut si a devenit cea mai mare companie americana de tehnologie dupa valoarea de piata.

Pe de alta parte, unii analisti considera ca tabletele si alte gadgeturi mobile nu vor inlocui PC-urile, cel putin nu in viitorul apropiat.
"Avem peste 300 milioane de licente Windows 7 vandute. PC-urile nu dispar. Comparati aceasta cifra cu cele 7 milioane de tablete vandute de Aplpe trimestrul trecut. Exista cu siguranta discrepante pe piata, insa unele puncte de vedere negativiste sunt exagerate", noteaza un alt analist.

Microsoft a inregistrat venituri de 36,14 miliarde de dolari in al doilea semestru al anului trecut, primul semestru al anului fiscal 2010-2011, in urcare cu 13% fata de aceeasi perioada a anului anterior. Profitul net a urcat totodata cu 17%, la 12,04 miliarde de dolari.