Luna trecuta, manager de produse al Youtube, Dror Shimshowitz, a fost intrebat in cadrul evenimentului web Google I/O de catre un membru din audienta ce are de gand sa faca in legatura cu teribilele comentariile de pe propiul site. Rapunsul lui a fost urmatorul: ,,Lucram la imbunatatirea sistemului de comentarii si speram ca in urmatoarele lunii sa fie updatat”, precizeaza Shimshowitz, potrivit CNN.

Mai mult, utilizatorii care vor sa comenteze pe YouTube trebuie sa aiba cont pe retea de socializare Google+. Optiunea este activa incepand cu 29 iunie. In cazul in care userii nu detin un cont Google+, ei sunt rugati sa precizeze adevaratele motivele pentru care nu vor sa-si foloseasca numele real.

Mai mult decat atat, sefii YouTube au mai lansat un instrument de blurare a tuturor fetelor din filmuletele postate pe site, in care sunt prezentate actiuni de protest, violenta sau care incita la violenta. Compania a incercat astfel sa-si proteje guvernametal site-ul de avalansa de insulte declansata in urma postarii unor asemenea video-uri.

Punand in balans nevoia de libera exprimare si comportamentul civic, companiile online realizeaza ca, de fapt, nu pot controla in niciun fel actiunile utilizatorilor sai, atunci cand vine vorba despre exprimarea parerilor personale. Cu toate astea, YouTube devine primul site de video sharing care face un pas pas pentru stoparea cresterii comentariilor anonime de pe internet. Ramane insa de vazut cati dintre utilizatori isi vor folosi adevarata identitate pe internet.