Avertisment din America: Actualul sistem monetar se apropie de dezintegrare

O criza mai grava decat cea din anul 2008 si care ar urma sa puna capat alcatuirii sistemului financiar asa cum il stim. Acesta este scenariul pe care ni-l pune in fata David Stockman, fondator la Heartland Industrial Partners si care in timpul mandatului prezidential al lui Ronald Reagan a ocupat functia de director al Office of Management and Budget (OMB). "Suntem in faza terminala a unui sistem monetar care nu este viabil, stabil sau sustenabil", a declarat acesta intr-un interviu pentru portalul King World News, preluat de www.capital.ro.

Idei de afaceri 2015. Cum pot obtine tinerii fonduri europene pentru o ferma

Tinerii care au idei de afaceri in 2015 in agricultura pot sa-si depuna proiectele pana in luna octombrie a acestui an. Cel putin una din lista de idei de afaceri 2015 poate deveni realitate pentru tinerii care vor sa inceapa o ferma. Tinerii sunt asteptati sa depuna proiecte in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020, noteaza www.adevarul.ro.

„Tot businessul care exista pe Dorobanti incepe sa dispara pentru ca nu mai sunt clienti“

Raluca Brezoianu, de profesie avocat, si Marian Predel, antreprenor cu experienta in domeniul imobiliar, aduceau la inceputul anului 2011 in Ro­mania prima franciza Comptoir de Famille, un brand francez de magazine dedicat decora­tiunilor pentru casa, prezent in alte 15 tari din lume. Atunci au investit in jur de 100.000 de euro in acest business, iar in urma cu o saptamana au mai cheltuit in jur de 3.000 de euro pentru a-si muta businessul de pe Calea Dorobantilor din Capitala pe o straduta din zona Floreasca intr-un spatiu de 80 de metri patrati, scrie Ziarul Financiar.

Ioannis Papalekas, investitorul de 2 mld. euro: intre patimile cu Cathedral Plaza si planuri uriase de investitii in logistic si rezidential

Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai influenti investitori imobiliari din Romania, considera ca nume mari din piata fondurilor de investitii vor veni pe piata locala incepand de anul viitor, in contextul in care yield-urile (randamentele) in tarile din vest sunt in scadere. Ce planuri are Globalworth pe plan local, cum vede evolutia pietei de birouri, dar si ce solutii vede pentru stingerea litigiului si intrarea Cathedral Plaza in circuitul comercial, intr-un material pe www.wall-street.ro.

Tiriac negociaza cu Tariceanu inchirierea centrului Ford din Baneasa

Grupul Tiriac poarta discutii pentru a inchiria centrul Ford din zona Metro Baneasa, centru detinut de Automotive Trading Services (ATS), dealerul marcii din partea de nord a Capitalei. Surse din piata arata ca negocierile pot duce fie catre un contract de inchiriere, fie chiar catre vanzarea centrului auto, scrie Ziarul Financiar.

De ce au ales mii de corporatisti sa lase orasul pentru viata la tara. Afacerea pe care au pornit-o cu bani de la stat

Mii de corporatisti satui sa-si traiasca viata cu ochii intr-un calculator, intr-o cladire din sticla, au lasat orasul pentru un trai sanatos la tara. Au avut curaj sa renunte la o slujba sigura, iar acum lucreaza pamantul sau cresc animale. In ultimii ani, peste 22.000 de tineri au cerut finantare, de la Ministerul Agriculturii, ca sa se mute in mediul rural, noteaza www.stirileprotv.ro.

Cum poate salva serialul "Game of Thrones" economia unei tari

Compania de productii HBO, cunoscuta pentru seriale ca "Game of Thrones", "True detective" sau "Californication" va construi cele mai mari studiouri ale sale din Europa Centrala si de Est la Dubrovnik, langa granita Croatiei cu Muntenegru. Primarul orasului Dubrovnik, Andro Vlahusic a declarat ca a fost in Statele Unite pentru a negocia termenii afacerii cu cei din conducerea HBO. Conform site-ului justdubrovnik.com, planul include un studiouri si un parc tematic ce se va intinde pe o suprafata de 50.000 de metri patrati, scrie Business Magazin.

Tara care nu a mai cunoscut recesiunea de 24 de ani. Are cel mai bun salariu minim din lume. De ce prietenia cu China o poate trage in jos

Australia nu s-a mai confruntat de 24 de ani cu recesiunea, mai exact din anul in care Disney lansa "Frumoasa si Bestia", 1991. Este singura economie avansata care se poate lauda cu faptul ca nu a cunoscut acest fenomen negativ, de atata vreme, potrivit datelor FMI, noteaza CNN Money.

Grecii ar putea fi intrebati la referendum daca vor “un compromis” cu creditorii internationali, pentu ramanerea tarii in zona euro. 5 iunie, noul termen pentru intrarea Atenei in incapacitate de plata

Fostul premier socialist Giorgios Papandreou a pledat miercuri pentru organizarea in Grecia a unui referendum care sa valideze un eventual compromis cu creditorii, apreciind ca populatia va vota in favoarea acestuia, pentru ca "vrea sa ramana in zona euro", scrie AFP, preluata de Agerpres. Guvernul condus de Giorgios Papandreou s-a prabusit in noiembrie 2011 dupa scandalul provocat in Grecia si Europa de propunerea sa de a organiza un referendum privind cel de-al doilea plan de salvare a tarii.

Zi neagra pentru industria bancara. Cinci dintre cele mai mari banci din lume, amendate cu peste 5 mld. dolari pentru manipularea pietei valutare

Cinci dintre cele mai mari banci din lume vor plati amenzi de peste 5 miliarde de dolari pentru manipularea pietei valutare, transmite Reuters. Acordurile dintre autoritatile de reglementare din SUA si Marea Britanie si cele cinci banci vor marca o alta zi neagra pentru industria bancara, care incearca sa-si depaseasca problemele din trecut.