Bancherii incep sa ieftineasca creditele de consum de teama ca raman fara clienti. Topul bancilor in functie de dobanzile oferite

Cele mai ieftine credite de consum in lei afiseaza dobanzi efective de circa 10% pe an, dar deocamdata nicio banca nu a avut curajul sa arunce pe piata o oferta cu un cost efectiv de o singura cifra. Creditele de consum s-au ieftinit in conditiile in care bancherii au ajuns sa se imprumute mai ieftin de pe piata monetara, fara sa renunte insa la marjele de castig ridicate. Astfel, daca in urma cu un an putine oferte coborau cu dobanzile sub 15% pe an, in prezent multe banci au coborat cu costurile efective in zona 12-13% pe an, iar cele mai bune oferte au ajuns deja pe palierul de 10% pe an, arata datele agregate de portalul financiar conso.ro. De exemplu, Banca Transilvania isi tenteaza clientii care detin un cont de salariu cu dobanda efectiva de 10,15% pe an, in timp ce Volksbank are in oferta standard un credit de consum cu un cost efectiv de 10,2% pe an, scrie Ziarul Finaciar.

Aici sunt banii dumneavoastra!

La capitolul autostrazi suntem pe ultimul loc din Europa. Deschiderea noilor tronsoane se amana de la o luna la alta, iar celelalte categorii de drumuri publice sunt intr-o stare avansata de degradare. In situatia in care rovinieta se mareste, intrebarea „Unde se duc banii din taxa de drum?“ este legitima, noteaza www.capital.ro. La sfarsitul lunii septembrie, soferii au primit inca o lovitura sub centura: rovinieta se majoreaza. In unele cazuri, valoarea taxei de drum creste chiar si cu 66%. Pentru proprietarii de autoturisme, conform unui proiect de ordonanta de urgenta, noile valori sunt de 5; 10 si respectiv 32 de euro la rovinietele valabile 7 zile, 30 zile si un an. In prezent, pentru aceleasi perioade de valabilitate, sumele achitate se ridica la 3, 7 si 28 euro.

Presedintele Grupului Bilderberg: In afara Romaniei, oamenii au mai multa incredere in viitorul tarii

Romania seamana cu Europa, dar in afara tarii, oamenii au mai multa incredere in viitorul Romaniei decat au romanii, a declarat, joi, vicontele Etienne Davignon, presedintele Grupului Bilderberg. 'Este nevoie de curaj ca sa faci ceea ce trebuie sa faci si sigur ca exista un pret politic pe care trebuie sa-l platesti pentru acesta. Este important ca institutiile sa fie de incredere. Este important ca institutiile europene sa iasa din notiunea ca ele sunt birocrate si tehnocrate si nu le pasa de oameni, pentru ca institutiile creaza sustenabilitate si noi avem nevoie de speranta si de sustenabilitate. Cred ca si Romania are si ea nevoie de aceasta. Romania seamana cu Europa, dar in afara tarii, oamenii au mai multa incredere in viitorul Romaniei decat au romanii', a spus Etienne Davignon, in cadrul conferintei 'Europa, incotro?', scrie www.economica.net.

Cum invata copiii oamenilor de afaceri care platesc zeci de mii de euro pe an pentru educatie

Managerii si oamenii de afaceri straini si romani, cu venituri la care majoritatea oamenilor pot doar sa viseze, cunosc importanta investitiei in educatia copiilor si nu se uita la bani cand vine vorba de plateasca cateva zeci de mii de euro pentru un an scolar. Cladiri luxoase, campusuri moderne, profesori straini, ipad-uri si laptopuri la discretie, acestea sunt cateva dintre beneficiile pe care le ofera cele mai scumpe scoli private din Bucuresti. Scoala Britanica din Bucuresti a fost infiintata in anul 2000 si ofera acces anual celor peste 400 de elevi pe care ii are anual la educatie in stil britanic. American International School of Bucharest (Scoala Americana) are o traditie de peste 50 de ani, fiind acreditata de New England Association of Schools and Colleges, de Council of International Schools si de Organizatia de bacalaureat International, arata www.wall-street.ro.

Locul unde cei mai puternici manageri din Romania se descarca de stress

Ferita de zgomotul si de traficul din nordul capitalei si totusi amplasata aproape de cartierele corporatiste Pipera si Aurel Vlaicu, sala de box pentru executivi White Collar boxing este data de gol doar de masinile de lux parcate in fata. Cladirea pare, din afara, parasita, fara geamuri termopan sau usi solide; din contra, usa scartaie si pe ramele ferestrelor vopseaua sta sa sara. Asa pare parca mai mult desprinsa dintr-un film hollywoodian, precum Fight Club, Rocky sau mai recentul The Fighter. Dupa ce ii treci pragul, ramai parca in acelasi décor de film, cu ringul amplasat in centru, cu oglinzile care acopera un intreg perete si cu sacii de box care se misca energic dupa fiecare lovitura. Diferenta intre White Collar Boxing si Rocky este aceea ca „boxerii„ sunt executivi de top, doctori sau avocati veniti sa se descarce de stres si sa se incarce de energie dupa munca, scrie Business Magazin.

Economia Chinei creste pentru prima data dupa trei trimestre, inlaturand ingrijorarile privind o eventuala prabusire

Cresterea economica a luat avant in China in perioada iulie-septembrie, fiind prima urcare din ultimele trei trimestre, noteaza BBC. A doua cea mai mare economie a lumii a urcat cu 7,8% fata de anul precedent si tot cresteri au inregistrat si productia industriala, vanzarile din retail si investitiile in active imobile din tara. China, care pana acum se dezvolta intr-un ritm foarte bun, si-a propus anul acesta o crestere de 7,5%, iar analistii sunt increzatori ca isi va indeplini targetul. “Acesta e un indicator pentru cresterea economica a Chinei care se mentinte intr-o zona ce ofera siguranta atat legislativului chinez, cat si celor din afara care monitorizeaza situatia”, spune Song Seng Wun, senior economist la CIMB research.

Nota de plata pentru shutdown-ul american: 24 miliarde de dolari

Inchiderea guvernului din Statele Unite a durat 16 zile si a costat economia tarii 24 miliarde de dolari, potrivit unei analize a Standard & Poor, citata de CNN Money. Drept urmare, agentia de rating prognozeaza o crestere a economiei americane cu numai 2,4% pentru cel de-al patrulea trimestru, fata de 3%, cat se estimase initial. In perioada inchiderii activitatilor din guvern, sute de mii de angajati au fost trimisi in concediu, parcurile nationale au fost inchise, toti cei care primeau ajutoare de la stat s-au trezit cu platile inghetate, iar consumatorii au trecut intr-o faza de economisire, mai ales ca nimeni nu stia cat avea sa dureze totul. Prudenta din piata s-ar putea extinde insa si in perioada sarbatorilor de iarna. “Oamenii vor fi in continuare ceva mai precauti, in special lucratorii din guvern”, spune Beth Ann Bovino, economist sef la S&P.

Publicitatea pe smartphone a adus gigantului Google vanzari peste asteptari

Google a raportat vanzari peste asteptari in cel de-al treilea trimestru, ca urmare a promotiilor pe care le-a avut pe dispozitivele mobile si in mediul online, informeaza Bloomberg. Castigurile, excluzandu-le pe cele provenite de la site-urile partenere, au fost de 11,92 miliarde de dolari, a anuntat astazi compania pe site-ul propriu, in timp ce majoritatea analistilor se asteptau la 11,64 miliarde de dolari. Cea mai mare parte din suma a venit in urma promotiilor pe care gigantul le-a facut prin intermediul aplicatiilor pe smartphone-uri, tablete sau a clipurilor postate online. “Google continua sa se descurce foarte bine si este pe cale sa acapareze 33% din piata online de publicitate de anul acesta, in crestere fata de cei 31% avuti anul trecut.

"Hamptons-ul nemtesc" sau insula care gazduieste elita Germaniei

Supranumita “Hamptons din Germania”, mica insula Sylt, din Marea Nordului, gazduieste cateva sate in care locuiesc aproximativ 18.600 de rezidenti permanenti, noteaza Wall Street Journal. Dar exclusivitatea se plateste, iar cei mai multi dintre locuitori platesc peste 460 de dolari pe metru patrat ca sa stea acolo, mai mult decat oriunde in tara. Insula are 35 de kilometri lungime, iar in unele parti o latime de numai 300 de metri si este locul ideal in care nemtii cu dare de mana prefera sa se retraga, departe de zgomotul oraselor. Accesul se poate face cu avionul, trenul sau ferryboatul si cei mai multi rezidenti sau germani sau vorbitori de limba germana, turistii nefiind o prezenta prea des intalnita.

Unul dintre cele mai mari site-uri de torrente, inchis. Piratii internetului promit sa nu se dea batuti

Deschis acum zece ani, site-ul de torrente Isohunt a pierdut lupta din domeniul copyright-ului si se indreapta acum de bunavoie spre esafod. Potrivit revistei Forbes, site-ul a trecut printr-un lung proces in instanta, in urma caruia a acceptat sa isi inchida definitiv operatiunile si sa plateasca suma de 110 milioane de dolari ca parte a intelegerii. Nu se stie inca de unde vor proveni acesti bani si cum vor ajunge ei mai exact in contul companiilor prejudiciate. Intre timp insa, sustinatorii promit sa isi continue campania pentru reforma in domeniul copyright-ului, militand pentru un continut liber pentru oricine stie unde sa il caute.