Cum arata noua autostrada la fel de "sigura" precum Valea Oltului, cu limita de 80 km/h

Vineri a fost deschis circulatiei ultimul tronson de 22 km al autostrazii Sibiu-Deva aflat intre localitatile Saliste si Cunta, tronson ce poate reduce si cu 30 de minute timpul de parcurs intre Sibiu si Sebes sau Deva, eliminand revenirea pe drumul national DN7 pe acel tronson. Pe de alta parte, cu toate ca deschiderea acestei portiuni din autostrada Sibiu-Orastie a intarziat mai bine de un an din cauza alunecarilor de teren din zona respectiva, nici in momentul deschiderii lucrarile nu sunt finalizate, in timp ce pe loturile 1, 2 si 4 se circula inca din luna decembrie a anului trecut, scrie Ziarul Financiar.

Scenariul dezastrului bugetar din 2008 se repeta. FMI reintra in scena, urmand negocieri foarte dure

Dupa cascada de promisiuni revarsata asupra tuturor categoriilor sociale dependente de bugetul national, Fondul Monetar International (FMI) a vorbit, prin vocea reprezentantului sau in Romania, Guillermo Tolosa. „A existat un efort considerabil pentru a face economia mai solida si mai rezistenta la socuri, deoarece aceasta stabilitate a venit in urma faptului ca situatia conturilor fiscale este mult mai buna decat in urma cu sase ani. Asadar, credem ca este extrem de important pentru Romania sa nu puna in pericol aceasta imbunatatire considerabila“, a declarat ea, potrivit www.capital.ro.

Andrei Pogonaru, despre mall-ul din Obor: Avem deja finantare. SIF Oltenia nu poate bloca proiectul

Andrei Pogonaru, partener Central European Financial Services (CEFS) si fiul omului de afaceri Florin Pogonaru, vorbeste intr-un interviu acordat www.wall-street.ro despre stadiul lucrarilor la mall-ul Veranda din imediata apropiere a pietei Obor, dar si despre confictul cu SIF Oltenia, care vrea sa blocheze in instanta constructia centrului comercial. Mall-ul Veranda este un proiect de circa 60 mil. euro anuntat recent, cu o suprafata inchiriabila de 25.000 mp. Mall-ul este dezvoltat de Prodplast Imobiliare (companie controlata de familia Pogonaru) prin intermediul societatii Veranda Obor SRL.

eMAG se extinde agresiv. Vrea sa fie prezent pe fiecare piata din regiune pana in 2020

Dupa intrarea pe pietele din Bulgaria si Ungaria, eMAG, cel mai mare retailer online din Romania, urmeaza o noua extindere anul viitor. “In 2015 ne vom mai extinde operatiunile pe cel putin doua piete, urmand ca pana in 2020 sa fim prezenti pe fiecare piata din regiune. Conflictul din Ucraina ne-a dat peste cap planurile de extindere in acest an pentru ca tara vecina urma sa se alature retelei de magazine eMAG”, a declarat Iulian Stanciu, CEO al eMAG, scrie www.economica.net.

Ce s-a intamplat in constructii in primele noua luni

Volumul lucrarilor de constructii a scazut in primele noua luni cu 10,8% ca serie bruta si cu 11,7% ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, cu toate ca in septembrie a avansat cu 22,3% serie bruta, comparativ cu august, potrivit datelor Institutului National de Statistica. Ca serie bruta, pe primele noua luni s-au inregistrat scaderi la lucrarile de reparatii capitale cu 19,7%, lucrarile de intretinere si reparatii curente cu 13,2% si cele de constructii noi cu 7,8%, potrivit Business Magazin.

Klaus Iohannis, pe prima pagina in presa germana: "O surpriza si o victorie istorica”. Ce scriu agentiile straine despre alegerile de la Bucuresti

Presa germana relateaza, in editiile online, despre victoria etnicului german Klaus Iohannis la alegerile prezidentiale din Romania, notand ca succesul acestuia reprezinta "o surpriza". Romanul de origine germana Iohannis a devenit noul sef al statului, titreaza cotidianul Die Welt, precizand ca actualul premier, Victor Ponta, a inceput campania electorala in calitate de favorit. Citeste revista presei internationale pe www.incont.ro.

Bloomberg: Economia mondiala se afla la cel mai scazut nivel din ultimii doi ani. Cele mai mari amenintari

Economia mondiala se afla la cel mai scazut nivel din ultimii doi ani, in conditiile in care pietele din zona euro si cele emergente au rezultate slabe, iar pericolul deflatiei creste, potrivit unui sondaj realizat de Bloomberg, in randul investitorilor. Dintre investitorii intervievati, 38% au considerat ca situatia economiei globale se inrautateste, dublu fata de numarul celor care au descris astfel evolutia economica in iulie, cand a fost efectuat sondajul anterior.

Microsoft a devenit a doua mare companie listata pe bursa la nivel mondial, devansand Exxon Mobil

Microsoft a devenit a doua mare companie din lume dupa valoarea de piata, cu o capitalizare de peste 410 de miliarde de dolari, depasind Exxon Mobil, ale carei actiuni au scazut pe fondul ingrijorarilor legate de pretul petrolului, in timp ce Apple ramane lider la o distanta importanta, potrivit BBC. Titlurile Microsoft au continuat avansul inceput in octombrie, in urma publicarii rezultatelor financiare pozitive din perioada iulie-septembrie, pretul pe unitate ajungand la 49,81 de dolari in sedinta de vineri.