Un gigant american preia doua terminale din portul Constanta intr-un deal de peste 90 mil. €.

Conglomeratul agroin­dus­trial american ADM, unul dintre cei patru giganti ai comertului mondial cu materii prime agricole, a ajuns la un acord pentru preluarea termi­nalelor de cereale North Star Shipping si Minmetal din portul Con­stanta de la oamenii de afaceri romani Liviu Ghebaur (50 de ani) si Ion Vasile (50 de ani), au declarat pentru Ziarul Financiar surse din piata de agrobusiness.

Dolarul prinde din urma euro. Ce efecte are aprecierea monedei americane in Romania

Moneda unica europeana continua sa piarda teren in fata dolarului american si se apropie de paritate, analistii estimand ca euro va ajunge sa valoreze numai 85 de centi in 2017. Intarirea dolarului fata de euro presupune, implicit, o crestere si in raport cu leul, ceea ce se traduce pe piata interna in scumpirea tuturor bunurilor importate din spatiul ex-european, dar si a carburantilor si a gazelor naturale, scrie www.adevarul.ro.

Guvernul a lansat programul "A doua casa". Care sunt conditiile si cum pot romanii sa beneficieze de el

Oficialii au lansat programul "A doua casa", destinat celor care si-au luat in anii trecuti un imprumut garantat de stat prin programul "Prima Casa", iar acum vor sa se mute intr-o locuinta mai spatioasa sau mai scumpa. Cei interesati trebuie sa-si vanda "Prima casa", apoi isi pot face un nou credit, in aceleasi conditii, pentru o noua locuinta, noteaza www.stirileprotv.ro.

Cel mai bogat om din Germania si legatura lui cu Romania

Georg Schaeffler este cel mai bogat om din Germania si ocupa locul 21 in clasamentul celor mai bogati oameni din lume, conform revistei americane Forbes. Georg Schaeffler si mama sa Maria-Elisabeth Schaeffler detin Schaeffler Group, unul dintre cei mai mari producatori de rulmenti si componente auto. Averea familiei se ridica la 26,1 miliarde de dolari, scrie www.capital.ro.

Bursa lanseaza indicele BET-XT cu dividende

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va avea incepand de luni 23 martie un nou indice bursier - BET-XT Total Return (BET-XT-TR), care va reflecta evolutia preturilor celor mai tranzactionate 25 de companii romanesti, dividendele brute si alte distributii de numerar catre actionari. BET-XT-TR este bazat pe componenta indicelui BET-XT, lansat in iulie 2008, care include cele mai lichide 25 de companii, potrivit www.zf.ro.

Care sunt cele mai ieftine cartiere in care poti locui

In ansamblu, preturile apartamentelor noi in Bucuresti au fost stabile in 2014. Pe segmentul apartamentelor vechi se constata un interval de preturi solicitate putin mai ridicat fata de apartamentele noi din zonele periferice. Proximitatea mijloacelor de transport in comun si a facilitatilor este elementul care sporeste pretul acestor apartamente, arata o analiza a NAI Romania, preluata de www.wall-street.ro.

Cine apara de fapt Europa

Propunerea presedintelui CE, Jean-Claude Juncker, de creare a unei armate comune a Uniunii Euro-pene, cu argumentul ca aceasta ar intari pozitia Europei pe scena internationala si „ar arata Rusiei ca suntem seriosi in ceea ce priveste apararea valorilor UE“, a fost intampinata cu raceala atat de NATO, cat si de tari ca Polonia si Letonia, nu doar din cauza lipsei de detalii privind finantarea si conducerea respectivei armate, dar mai ales din cauza potentialelor probleme de dublare a fortelor NATO, scrie Business Magazin.

Alexis Tsipras se intalneste cu Angela Merkel, pe fondul escaladarii tensiunilor intre Atena si Berlin. Grecia ar putea ramane fara bani pana la finele lunii

Premierul Greciei, Alexis Tsipras, va avea o intrevedere cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei, lunea viitoare, anunta surse oficiale citate de Reuters. "Doamna Angela Merkel i-a propus premierului Greciei o intrevedere, in cursul unei conversatii telefonice care a avut loc luni dimineata", a declarat un oficial guvernamental elen.

Gigantii auto mondiali, acuzati de umflarea preturilor in China, isi cer scuze pentru a nu pierde cea mai mare piata de desfacere

Volkswagen Group, Mercedes-Benz si Nissan isi cer scuze si verifica acuzatiile facute duminica de televiziunea de stat din China privind umflarea preturilor reparatiilor si pieselor de schimb, care risca sa le afecteze reputatia si vanzarile pe cea mai mare piata auto la nivel mondial, relateaza Automotive News.

Companiile de recrutari de la Atena, luate cu asalt. Cei mai buni specialisti din Grecia vor sa se angajeze in strainatate, punand in pericol revenirea economica a tarii

Mii de directori de companii private din Grecia vor sa se angajeze in strainatate, iar tendinta a devenit atat de mare incat afecteaza chiar capitalul uman de care tara are nevoie pentru a iesi din criza economica, relateaza Kathimerini. Peste 5.000 de directori executivi, operationali si financiari cauta solutii de angajare in alte tari, potrivit numarului de CV-uri depuse la companiile internationale de recrutare din Atena.