Top 30 plati facute de CNADNR pentru 2014. Umbrarescu ramane cel mai bine platit drumar

Cel mai bine platit drumar roman ramane Dorinel Umbrarescu, UMB Spedition, care a incasat anul trecut 583 milioane de lei Altadata constructori de top, Romstrade si Tehnologica Radion au disparut de pe lista celor mai bine platiti drumari Italienii de la Astaldi si austriecii de la Strabag fac jocurile din ce in ce mai mult. Cele mai mari 30 de plati realizate de CNADNR anul trecut totalizeaza 3,5 miliarde de lei (circa 800 mil. euro), scrie Ziarul Financiar.

Euro bate la usa, Romania nu este pregatita

Executivul trebuie sa trimita la Bruxelles un nou program de convergenta, in care sa se precizeze foarte clar daca Romania isi mentine sau nu termenul-tinta de aderare la moneda euro, stabilit pentru 1 ianuarie 2019. Specialistii sunt sceptici ca o astfel de data va putea fi respectata, deoarece acest lucru ar insemna intrarea Romaniei din anul 2016 in Mecanismul Ratelor de Schimb, supranumit „antecamera euro“, cand leul nu va trebui sa fluctueze cu mai mult de 15% fata de un nivel stabilit. Iar acest lucru ar fi imposibil, deoarece nu mai este suficient timp pentru reforme, noteaza www.adevarul.ro.

Reclamatii din abundenta la ASF in 2015. Societatile de asigurare care au strans cele mai multe petitii

Precum in fiecare an, nici primele trei luni din 2015 nu au fost lipsite de conflicte si neintelegeri care s-au ivit intre societatile de asigurare si asigurati/pagubiti pe tema despagubirilor. Odata cu 2012, asiguratorii din Romania sunt obligati sa publice pe site-urile proprii numarul total de reclamatii formulate catre ASF la adresa lor. Vedeti topul paratilor pe www.wall-street.ro.

Hipsterii, noua generatie de fermieri

Intr-o perioada in care mancarea este plina de conservanti, din ce in ce mai multi tineri au devenit interesati de agricultura deoarece vor sa-si creasca singuri fructele, legumele si animalele. In acelasi timp infiintarea unei ferme poate insemna o afacere profitabila daca este sustinuta prin multa munca, investitii si rabdare, noteaza www.capital.ro.

Povestea fabuloasa a romanului care s-a saturat sa munceasca in corporatie si a plecat de unul singur in jurul lumii

Dupa aproape 15 ani de munca in multinationale, Alexandru Cristea s-a trezit intr-o dimineata si a zis stop. Nu mai vrea sa fie un simplu numar intr-o companie. A renuntat la job si a decis sa hoinareasca prin lume fara sa stie ce va face dupa aceea. Ca orice poveste a unui absolvent de ASE, cea a lui Alex Cristea incepe in Big Four, unde si-a facut ucenicia, si continua apoi la clientul pe care il audita. Ajuns la 35 de ani, Alex a privit ecusonul magnetic pe care il purta zilnic si pozitia sa in organigrama companiei si si-a spus ca poate fi mai mult decat un numar, scrie Business Magazin.

Devine realitate: bancile au ajuns sa-si plateasca datornicii

Dobanzile negative din Europa au pus unele banci in pozitia candva de neimaginat de a datora bani celor carora le-au dat imprumuturi. In Danemarca, Eva Christiansen a devenit un fel de vedeta. Specialista in terapie sexuala a fost propulsata in centrul atentiei nu de cariera sa, ci de un imprumut pe care l-a contractat de la Realkredit Danmark, cea mai mare banca a tarii, scrie Financial Times. Domnisoara Christiansen a obtinut o dobanda negativa pentru creditul ei pe trei ani, ceea ce inseamna ca banca, parte a Danske Bank, o plateste pentru a-i imprumuta bani, scrie Ziarul Financiar.

Pretul petrolului continua sa creasca, pe fondul asteptarilor ca productia din zacaminte de sist din SUA sa scada, dar se mentine sub 60 dolari/baril

Cotatiile petrolului pe piata internationala au continuat sa creasca marti pentru a patra zi consecutiva, in conditiile in care investitorii estimeaza ca productia din SUA va scadea in urmatoarele luni, ceea ce va duce la reducerea stocurilor din depozite, trasmite MarketWatch. Pretul contractelor futures pentru petrolul WTI cu livrare in mai a crescut cu 2,22% la 53,31 dolari/baril, in timp ce pretul petrolului Brent, de referinta la bursa din Londra, a avansat cu 0,74%, la 58,76 dolari/baril.

FT: Grecia se pregateste sa faca “pasul dramatic” spre intrarea in incapacitate de plata. Tsipras: “Nu ne pregatim pentru niciun default”

Grecia se pregateste sa faca “pasul dramatic” spre intrarea in incapacitate de plata, in cazul in care creditorii internationali nu deblocheaza finantarea externa pana la finele lunii aprilie, au declarat oficiali guvernamentali citati de Financial Times, scrie Business Insider. Guvernul de la Atena, care isi cheltuieste rapid ultimele resurse financiare pentru plata salariilor in sectorul public si a pensiilor, a decis sa nu mai achite catre FMI transele in valoare de 2,5 mld. euro, aferente lunilor mai si iunie, in cazul in care Grecia nu ajunge la o intelegere cu creditorii sai internationali, au declarat sursele citate, sub protectia anonimatului.

Tranzactia cu care Nokia vrea sa-si consolideze pozitia, dupa vanzarea diviziei de telefoane mobile. Finlandezii ar putea prelua o parte din Alcatel

Nokia Oyj se afla in negocieri avansate pentru preluarea unei parti din Alcatel-Lucent SA, pentru a-si intari pozitia pe piata echipamentelor de telecomunicatii si pentru a deveni un competitor mai puternic pentru Ericsson, au declarat surse apropiate discutiilor, citate de Bloomberg.

Pepsi devine sponsorul principal al NBA, dupa 28 de ani de suprematie Coca-Cola

PepsiCo va sponsoriza National Basketball Association (NBA), punand astfel capat suprematiei de 28 de ani a rivalului sau Coca-Cola, anunta BBC News. Pepsi va fi partenerul oficial al NBA, al Women's National Basketball Association, NBA Development League si USA Basketball.