Desant romanesc pe Wall Street pentru promovarea Bursei. „Romania este un buy, buy, buy acum“

Crestere economica de 3% pe an, stabilitate politica, continuarea programului de privatizari si randamente ridicate ale dividendelor au fost atuurile cu care bursa de la Bucuresti s-a promovat la New York in fata investitorilor de pe Wall Street cu active in gestiune de peste 1.000 de miliarde de dolari, sperand ca banii care „nu dorm niciodata“ vor gasi oportunitati pe piata locala de capital, scrie Ziarul Financiar.

Guvernarea Ponta la testul adevarului: Cat a promis si cat a facut

Victor Ponta si-a facut bilantul, sustinand ca a indeplinit 80% din promisiuni. www.capital.ro a analizat fiecare capitol pentru a vedea daca rezultatele anuntate reflecta realitatea. Chiar daca numeroase afirmatii sunt corecte, ele decupeaza doar faptele sau deciziile pozitive, omitand contextul, iar unele sunt false.

Cum s-a simtit Atena de ziua ei. Grecii, in cautarea unui euro pierdut. FOTO REPORTAJ

Intr-o perioada in care grecii nu se simt prea bine la ei acasa, Atena a fost la finalul lunii martie destinatia aleasa de Nikon Europa pentru intalnirea fotografilor profesionisti de pe continent. O ocazie perfecta nu numai pentru a explora capitala Greciei in contextul economic actual, dar si pentru a fura meserie de la patru dintre cei mai buni fotografi ai momentului, invitati speciali, Alastair Philip Wiper, Elena Chernyshova, Benedicte Kurzen si Philip Poupin, care ne-au impartasit din secretele, modul de lucru si experientele lor de pana acum. Cititi continuarea pe www.stirileprotv.ro.

Andrea Schaechter, FMI: Progresele fiscale sunt impresionante, dar relaxarea disciplinei fiscale poate fi un risc pentru tara

Romania a obtinut o ajustare fiscala impresionanta in ultima perioada, in mare parte datorita reducerii de cheltuieli, insa o relaxare a disciplinei fiscale ar putea sa genereze probleme in viitor, considera Andrea Schaechter, sefa misiunii FMI in Romania, noteaza www.wall-street.ro.

Factura la gazul rusesc, de 14 ori mai mica decat in 2008

Factura achitata anul trecut de Romania pentru gazele rusesti importate prin intermediari de la Gazprom a fost de 117 milioane de dolari, de peste patru ori mai mica decat cea din 2013 si de 14 ori mai mica decat cea din 2008, an in care importurile rusesti acopereau 23% din consum, scrie www.zf.ro.

Tranzactia de 500 de milioane de dolari prin care Facebook a cumparat LiveRail duce Romania in topul fuziunilor si achizitiilor din Europa Centrala si de Sud-est in 2014

Valoarea tranzactiilor a crescut cu 186% in 2014 comparativ cu 2013, ajungand la 3,14 miliarde dolari, in timp ce numarul lor a crescut cu 24% in acelasi interval, arata studiul EY - M&A Barometer Romania 2014. Valorile de tranzactionare au fost facute publice pentru 37% din cele 182 de tranzactii care au avut loc in Romania in 2014, potrivit Business Magazin.

Tsipras ridica tonul la UE si anunta ca nu sustine sanctiunile impuse Rusiei. Creditorii Atenei inca nu deblocheaza finantarea, Grecia ramane fara bani

Grecia nu mai sustine sanctiunile impuse Rusiei de catre Uniunea Europeana din cauza amestecului Moscovei in conflictul din Ucraina, a declarat premierul grec Alexis Tsipras pentru, precizand ca i-a informat deja pe liderii UE in legatura cu pozitia guvernului elen. In acelasit timp, oficiali citatti de Reuters au declarat ca Grecia si creditorii din UE si FMI nu au reusit sa ajunga la un acord pentru deblocarea fondurilor de sprijin, dupa ce creditorii au calificat pachetul de reforme prezentat de autoritatile de la Atena drept un set de idei si nu un plan concret.

Un oras prea scump pentru locuitorii sai. Oamenii fac naveta, dar se confrunta cu o problema uriasa: traficul infernal. Autoritatile nu mai au unde sa construiasca autostrazi

Walid Zahra face 25 de minute de acasa pana la biroul din Dubai. Asta daca nu pune la socoteala cele doua ore pe care tanarul de 27 de ani, angajat in HR, le petrece intr-o cafenea, pentru a evita traficul infernal. 50 % dintre cei care lucreaza in Dubai se confrunta cu aceeasi problema: nu-si permit sa locuiasca intr-un oras atat scump, asa ca fac naveta. Iar dezavantajul principal este timpul pierdut pe sosele, scrie Bloomberg.