Romanii au fugit de dobanzile mici cu 4,3 miliarde de lei in fonduri mutuale

Fondurile mutuale au incheiat anul 2014 cu intrari nete record de 4,3 miliarde de lei, in contextul in care economiile parcate la banca nu mai acopera in multe din cazuri nici comisioanele de retragere dupa ce dobanzile au scazut la sub 3% pe an. Recent, ING Bank a anuntat ca nu plateste dobanda pentru sumele care depasesc un milion de lei aflate in contul de economii, iar pentru sumele sub acest prag bonificatia scade la 1,75% pe an incepand din luna martie, noteaza www.zf.ro.

Frank Timis a ajuns in pragul colapsului in Africa

African Minerals, care detine 75% din exploatatia miniera Tonkolili din Sierra Leone, a fost lovita de costuri de productie in crestere, cauzate de focarul de Ebola izbucnit in Africa de Vest, si de scaderea preturilor la minereul de fier in ultimul an. Compania a fost fortata sa isi inchida operatiunile din Sierra Leone la sfarsitul lunii noiembrie din lipsa de capital de lucru, dupa ce a esuat in negocierile sale cu Shandong privind eliberarea de fonduri alocate anterior pentru urmatoarea faza de dezvoltare a minei Tonkolili, potrivit www.capital.ro.

Statisticienii au rescris din nou cifrele PIB. Cum au ajuns de la recesiune la crestere, adica de la -0,2% la +0,8% in trimestrul I din 2014

O noua revizuire a datelor privind evolutia economiei in ultimele 4-5 trimestre, operata de statisticieni, scoate la iveala modul in care, de la un minus initial de 0,2 in PIB-ul trimestrului I 2014, s-a ajuns la un plus de 0,8%, inlocuindu-se astfel recesiunea cu cresterea economica. INS publica datele provizorii privind PIB pe trimestrul II 2014, in care revizuieste datele privind evolutia din trimestrele anterioare. Se ajunge, astfel, de la un plus initial de 0,1% in trimestrul I 2014 la un minus de 0,2% fata de trimestrul anterior (IV 2013). Si, cum in trimestrul urmator (II 2014) PIB-ul iesise tot pe minus (-1%), rezulta ca economia a fost in recesiune in prima jumatate a anului 2014, potrivit www.adevarul.ro.

Surpriza de la pompa: cu ce pret iei un litru de benzina in Romania si in alte 20 de tari din Europa

Prabusirea cotatiilor la petrol s-a resimtit si in Romania, unde preturile carburantilor au inceput sa scada. Cu toate acestea, transportatorii avertizeaza ca tarifele se vor mentine la acelasi nivel, si-asa cu 40% mai mic decat media europeana. Totodata, reprezentantii industriei alimentare spun ca pretul carburantilor si a energiei reprezinta cel mult 6% din pretul final al marfurilor. Prin urmare, chiar daca acestea se vor ajusta cu noile preturi ale carburantilor, influentele vor fi reduse, noteaza www.gandul.info.

Consumul de energie a ajuns la maximul ultimilor trei ani din cauza frigului. Eolienele s-au oprit cand era mai mare nevoie de ele

Termocentralele pe carbuni si hidrocentralele au fost folosite din plin deoarece nici centralele pe gaze nu au putut functiona la capacitate maxima. Consumul de energie din Romania a ajuns la maximul ultimilor trei ani la finalul saptamanii trecute pe fondul temperaturilor scazute, carbunii fiind principala sursa de productie, dublata de hidrocentrale, noteaza www.zf.ro.

2015, anul antreprenoriatului? 15 ingrediente pentru o Romanie mai antreprenoriala

Atitudinea pozitiva a romanilor cu privire la afacerile pe cont propriu este in crestere si foarte multi oameni din ecosistemul antreprenorial vorbesc despre un an 2015 al antreprenoriatului. Richard Branson, fondatorul grupului Virgin, anticipa in 2013 ca 2014 va fi anul antreprenorului la nivel mondial. www.wall-street.ro propune spre dezbatere 15 ingrediente necesare ca acest lucru sa se indeplineasca.

Doi fosti corporatisti au devenit antreprenori si au ajuns la venituri de un milion de euro din banii colegilor

Pentru cei carora le place dansul, dar si squash-ul, tenisul sau orice alte sporturi, Andrei Cretu si Iulian Circiumaru, fosti consultanti in cadrul A.T Kearney si apoi PwC, au venit cu solutia, in urma unei investitii de cateva sute de mii de euro. Prin intermediul companiei Benefit Seven si a cardului 7Card, in baza unui abonament lunar cu preturi cuprinse intre 120 si 150 de lei, clientii lor au acces la circa 140 de sali de sport din Bucuresti, Timisoara, Cluj Napoca si Brasov, in care pot sa practice de la fitness la escalada, scrie www.businessmagazin.ro.

Rusii anunta Turkish Stream, conducta care va inlocui South Stream. Gazprom: Este treaba partenerilor europeni sa creeze infrastructura catre frontierele Greciei si Turciei

Directorul general al grupului rus Gazprom, Alexei Miller, a declarat miercuri ca proiectul gazoductului South Stream a fost inchis, iar de actualitate a devenit noul proiect Turkish Stream, relateaza Novinite. Miller a spus ca Uniunea Europeana trebuie sa accelereze constructia infrastructurii pentru a primi gaze prin conducta Turkish Stream, el subliniind faptul ca lucrarile la noile gazoducte necesare pe teritoriul statelor UE trebuie sa inceapa cat mai curand, pentru ca termenele de realizare sa fie respectate.

Salonul Auto de la Detroit: Masina creata de imprimanta 3D, in fata vizitatorilor. La ce pret ajunge in magazine. Cu ce inovatii au venit Mercedes, Honda, GM

Salonul auto de la Detroit a fost scena unor prezentari mai putin obisnuite. O imprimanta speciala a creat in fata vizitatorilor componentele unei masini. Micul vehiculul a fost apoi asamblat si testat. Este botezat "Strati" si va ajunge pe piata anul acesta. "Strati" a prins contur chiar sub ochii vizitatorilor de la Salonul auto din Detroit. Timp de 44 de ore, o imprimanta 3D a scos caroseria si componentele masinii, noteaza Stirile ProTV.