Mirajul sutelor de milioane de euro din portul Constanta. Doi oameni de afaceri romani fac cel mai mare exit din piata comertului cu cereale

Cel mai mare terminal de export de cereale din portul Constanta, care poate incarca un milion de tone in fiecare sezon, a ajuns in mainile chinezilor.  Oamenii de afaceri romani Catalin Trandafir (48 de ani) si Mihai Felescu (46 de ani) au finalizat vanzarea termi­nalului de export de cereale United Shipping Agency (USA) de 250.000 de tone catre traderul chinez Nidera. Iesirea celor doi din actionariatul USA este evaluata de industrie la peste 100 milioane de euro, ceea ce inseamna ca semnaturile celor doi pe actul de vanzare-cumparare marcheaza o tranzactie record in piata comertului cu materii prime agricole, scrie ZF.

Un tanar din Pitesti povesteste cum Rompetrol l-a facut milionar fara sa lucreze nicio zi ca angajat

Un contract semnat cu Rompetrol, care a construit pe terenul tanarului o benzinarie, in urma cu 12 ani, a alimentat conturile antreprenorului Alin Mutu, care la acea vreme avea doar 25 de ani. Acum se ocupa cu dezvoltarea centrelor comerciale mici, povesteste el pentru Business Magazin.

Bancile si asiguratorii au primit injectii de capital de 900 mil. lei de la actionarii straini

Injectiile de capital au fost necesare pentru acoperirea pierderilor de sute de milioane de lei din ultimii ani sau pentru mentinerea in limitele legale a indicatorilor de prudentialitate. Bancile, companiile de asigurari si institutiile financiare nebancare detinute de grupuri straine au primit in perioada ianuarie-octombrie injectii de capital de 874 milioane de lei (196 mil. euro), potrivit datelor de la Registrul Comertului, noteaza ZF.

Cresterea salariului minim loveste protectia sociala si aduce evaziune fiscala

O decizie adoptata recent de Executiv ar imbunatati veniturile la bugetul de stat prin impozitare directa, dar ar avea multe efecte negative, rezulta din opiniile exprimate de specialisti din management HR si consultanta fiscala, intervievati de Capital.

Bancherii se tem de o telenovela Ponta - Iohannis in 2015. Top 7 amenintari pentru economia Romaniei anul viitor

Consensul politic cu privire la proiectele majore pe termen lung, reanimarea investitiilor in economie, dar si restructurarea companiilor de stat sunt principalele provocari pe care Romania le va avea de infruntat anul viitor, considera economistii BCR. Care sunt celelalte provocari pentru 2015 cititi pe wall-street.ro

Cine administreaza imperiul imobiliar creat de Dinu Patriciu in Romania

Omul de afaceri Dinu Patriciu a lasat in urma active imobiliare de peste 100 de milioane de euro in Romania. Adval Asset Management este noua firma care se ocupa de administrarea proiectelor imobiliare, scrie economica.net.

Barack Obama a promulgat legea care-i permite sa impuna sanctiuni Rusiei

Presedintele american a declarat ca nu se gandeste deocamdata sa impuna noi sanctiuni Rusiei, legate de conflictul din estul Ucrainei, dar a anuntat promulgarea unei legi care ii permite sa actioneze in acest sens, potrivit RT.com. "Aceasta lege ofera administratiei competente suplimentare (pentru a impune sanctiuni) care ar putea fi folosite daca circumstantele le-ar cere", a anuntat Obama.

Companiile aeriene au transportat 3,2 miliarde de pasageri in 2014. Numar record de zboruri 

Companiile aeriene au transportat 3,2 miliarde de pasageri in 2014, crestere de aproape 5% fata de 2013, a anuntat joi Organizatia Aviatiei Civile Internationale (OACI), relateaza AFP, citata de Mediafax..  Companiile aeriene au efectuat un numar record de zboruri anul acesta, 33 de milioane, cu aproximativ un milion mai mult decat anul trecut. Pana in 2030, peste 6,4 miliarde de calatori se vor deplasa cu avionul, potrivit OACI.