DRAMATIC. Peste un milion de angajati au salariul minim pe economie, de 12 ori mai multi decat numaram in urma cu trei ani.

Un angajat din cinci a castigat doar 900 de lei brut/luna in 2014. Mai putin de 90.000 de salariati erau platiti la nivelul salariului minim pe economie in august 2011, iar numarul acestora a crescut de aproape 12 ori pana la finalul anului trecut, scrie ZF.

Capcana intinsa de Fisc: Cum te poti trezi cu o somatie fara sa stii motivul!

Toate persoanele fizice care folosesc aplicatia online “Spatiul Privat Virtual” pentru a-si verifica situatia taxelor si impozitelor risca sa primeasca somatie de la Fisc. Motivul este ca o simpla accesare echivaleaza cu o decizie de impunere, fara alta avertizare. "Este evident ca autoritatile nu au urmarit numai oferirea unei facilitati contribuabililor prin platforma online, ci și o mai buna s mai rapida colectare a veniturilor la buget", considera Izabela Stoicescu, Tax Senior Consultant, TZ&A, arata Capital.

Cel mai puternic comerciant roman, lantul de magazine Succes, si-a cerut insolventa

Antreprenorul gorjean Nicolae Sarcina a cerut saptamana trecuta insolventa grupului Succes care are activitati in mai multe domenii, printre care retail, productie de carne, prelucrarea lemnului si comert cu carburanti. Grupul, cu afaceri totale de 350 mil. euro in 2013 si cu peste 1.600 de salariati, va primi o sentinta pe 27 ianuarie, anunta ZF.

Piata de mobila duduie: exportul s-a dublat fata de 2008 pentru ca asiaticii au devenit prea scumpi

Exportul de mobila a ajuns la 8 mld. lei anul trecut, dublu comparativ cu nivelul de 4,1 mld. lei din 2008, arata o estimare a ZF pe baza datelor Asociatiei Producatorilor de Mobila din Romania (APMR). Cresterea inregistrata de exportul de mobila a fost de aproximativ 10% anul trecut, iar trendul pozitiv s-a pastrat in tot intervalul 2008-2014.

Harta natalitatii in Romania. 2014 - anul in care populatia a scazut cu 48.000 de locuitori: ce se va intampla pana in 2050

Romania are probleme tot mai serioase pe termen lung. Populatia a scazut cu 48.000 de persoane in primele 11 luni ale anului trecut si asta pentru ca nasterile au fost mult mai putine decat decesele. Acest fenomen este deja unul cu vechime, informeaza stirileprotv.ro

Ce poate face ASF pentru a reduce pretul asigurarii RCA platite de tineri

Economica.net a incercat sa afle, dupa discutii cu specialisti din piata, ce masuri ar putea lua ASF in acest sens si care ar fi efectele acestor masuri: eliminarea "criteriului varsta" la calculul RCA   

"Urma scapa turma" – ce branduri majore ar putea intra in eCommerce anul acesta 

Ultimii doi ani au fost in mod clar cei mai prolifici in ceea ce priveste magazinele traditionale majore care au intrat in zona de livrari online – un pas extrem de important, avand in vedere apetitul in crestere al romanilor pentru cumparaturi pe Internet. Cu toate acestea, exista si retaileri majori care INCA nu au deschis magazine online. Wall-Street.ro prezinta numele grele care ar putea intra in 2015 in eCommerce si cu cine concureaza. 

Prabusirea rublei ingroapa turismul din Rusia

Prabusirea rublei a dus la scaderea cu pana la 70% a rezervarilor rusilor pentru sejururi in strainatate, in perioada sarbatorilor de iarna, in raport cu 2013, potrivit asociatiilor profesionale din turism, relateaza AFP, citata de Mediafax."O astfel de scadere nu a mai avut loc vreodata in istoria turismului rus", a declarat Irina Tiourina, purtator de cuvant la Uniunii ruse a sectorului turismului. Destinatiile europene au avut cel mai mult de suferit din cauza renuntarii de catre rusi la calatoriile in strainatate, in urma scaderii puterii de cumparare.

Yellen, FED: Salariile vor creste anul acesta

Salariile mai mari, asteptate de toti americanii vor deveni realitate anul acesta, dupa ce piata muncii si-a revenit, potrivit Bloomberg. Veniturile pe ora pentru angajati vor avansa cu 2 -3 procente in medie, cred 61 din 69 de economisti intervievati.

Charlie Hebdo, tiraj de trei milioane de exemplare miercuri 

Numarul de miercuri al revistei satirice Charlie Hebdo va avea un tiraj de trei milioane de exemplare, si nu un milion. arata Bloomberg. Distribuitorul revistei, MLP, primeste avalanse de comenzi din Franta si din strainatate. Incasarile pentru primul milion de exemplare vor merge la Charlie Habdo, reteaua de distributie acceptand sa lucreze gratuit.