Veniturile din TVA au scazut in 2014 pentru prima data din 2009 incoace. Guvernul a strans cu 4 miliarde de lei mai putin TVA decat si-a asumat in buget

ANAF a colectat TVA de doar 50,8 mld. lei, desi prognozase ca va aduna 54,6 mld. lei. Consumul insa a crescut cu 7,2% anul trecut. Administratia Nationala a Finantelor Publice a strans la buget in 2014 doar 50,8 mld. lei, desi conform bugetului ar fi trebuit sa stranga 54,6 mld. lei, scrie ZF.

O tara intreaga, la mana unui roman

Sierra Leone ar putea pierde peste 7.000 de locuri de munca din industria miniera ca urmare a deciziei celui mai mare angajator al tarii de a restrange temporar numarul de salariati. Directorii companiei listate pe bursa de la Londra si controlate de milionarul roman Frank Timis dau vina pe scaderea pretului la minereul de fier pentru inchiderea operatiunilor proiectului Tonkolili, arata Capital.

Foraje petroliere de anvergura in Marea Neagra? O firma americana a adus 900 de milioane de dolari in Romania

Cea mai mare majorare de capital, operata de o firma straina in Romania, in decembrie a anului trecut, a fost de 890 de milioane de dolari si a fost facuta de Vantage Driller Rocco SRL, potrivit datelor de la ONRC, conform economica.net.

Piata de internet mobil: lupta pentru cele mai mari viteze se duce intre doi jucatori; solutionarea reclamatiilor facute de clienti, si in sute de ore

Lansarea serviciilor de internet mobil prin 4G la intreaga capacitate permisa de teh­nologie incepand cu aprilie 2014, cand au devenit disponibile toate frecven­tele radio necesare operatorilor, s-a obser­vat imediat in viteza medie a serviciilor de date, care a crescut ulterior constant pana la sfar­situl anului, potrivit ZF.

Ponta vrea ca fiecare roman din diaspora sa-i trimita lunar 10 euro. La ce spune ca va folosi banii

Premierul Victor Ponta considera ca singura solutie sustenabila pe termen lung pentru un sistem social puternic este cresterea numarului de contribuabili si sustine ca un grad de fiscalitate scazut, cum are Romania, presupune servicii sociale mai mici, scrie Gandul, care citeaza Agerpres.

Romanii care au cucerit o lume intreaga: cine sunt Atypical Games, dezvoltatorii laudati inclusiv de gigantul Apple

Se spune ca romanii sunt foarte talentati in domeniul IT, iar acest lucru este intarit si de povestea de succes a celor de la Atypical Games (cunoscuta anterior ca si Revo Solutions), companie care se ocupa cu dezvoltarea de jocuri video pentru platforme mobile, deveniti cunoscuti intregii planete mai ales pentru titlurile despre razboi, cu precadere cele dezvoltate pentru sistemul de operare iOS al Apple, scrie wall-street.ro

Dovada ca Steve Jobs s-a inselat amarnic. O profetie din 2010 ar fi putut ingropa definitiv Apple

Steve Jobs, cofondatorul Apple, producatorul american al telefoanelor inteligente iPhone, declara, in 2010, dupa ce concurentii din piata IT&C au inceput sa dezvolte telefoane cu diagonala mai mare de 3,5 inci, ca strategia nu va da rezultate, noteaza Business Magazin.

Seful Bancii Angliei critica austeritatea din zona euro 

Pentru cresterea si normalizarea economiei, guvernele din zona euro trebuie sa relaxeze masurile de austeritate, sustine guvernatorul Bancii Angliei, Mark Carney, potrivit CNBC.  "Politica fiscala din zona euro este mai stricta decat in Marea Britanie, chiar daca Europa nu are alte mecanisme de impartire a riscurilor si este relativ inflexibila.Una mai flexibila ar contribui la reincluderea in circuitul economic a economiilor private si ar preveni riscul stagnarii", a  declarat Carney.

Profitul net al Ford Motor a scazut anul trecut cu 55,6%, la 3,2 miliarde dolari

Profitul net al grupului american Ford a scazut anul trecut cu 55,6%, la 3,2 miliarde de dolari. Acesta a fost afectat de costuri speciale, de 1,2 miliarde de dolari, inclusiv cheltuieli legate de schimbarea metodologiei contabile pentru divizia din Venezuela, potrivit raportului financiar al Ford, citat de Mediafax.