O companie de foraj marin americana, „vedeta“ celei mai mari majorari de capital din Romania in 2014: 890 mil. dolari

De la 200 de lei, capitalul social al companiei americane Vantage Driller Roco a sarit la 3,2 miliarde de lei (890 mil. dolari, 728 mil. euro) in urma celei mai mari majorari de capital facuta anul trecut in Romania. La mijloc este o platforma de foraj marin, scrie ZF.

Haosul datelor despre proprietati: Cat de usor este sa ascunzi de Fisc case, terenuri si masini?

Fiscul nu are inca o baza de date functionala in toata tara prin care sa depisteze cate case, terenuri si masini detine fiecare roman. Din acest motiv, impozitarea, executarea silita sau urmarirea prejudiciilor sunt foarte dificile. Desi exista un sistem informatic din 2013, primariile, care au informatiile, nu vor sa coopereze, noteaza Capital.

Se vinde cel mai scump teren agricol din Romania

O romanca si-a scos teren arabil la vanzare pentru aproximativ 9.000 de euro hectarul si a gasit si cumparator. Este cel mai scump teren pus la vanzare dupa intrarea in vigoare a Legii terenurilor agricole. Investitorul interesat este un roman stabilit in Canada, potrivit economica.net

Ce facem cu Romania cand intr-un secol care numara trei generatii una nu se mai naste, iar celelalte doua se pregatesc de pensionare?

Generatiile de mame potentiale, adica de femei cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani, se imputineaza. Generatiile care s-au nascut dupa 1989 au acum 25-26  de ani, ceea ce inseamna ca numarul de mame potentiale nascute dupa 1990 este mult mai mic fata de numarul celor nascute in anul 1967, primul an al generatiilor de decretei, arata ZF.

Ce profit iti poate aduce o afacere cu zmeura si mure

Un hectar de zmeura si mure iti poate aduce anual vanzari de pana la 60.000 de euro  Gabriel Achim, fost student la Facultatea de Agronomie, a infiintat in urma cu doi ani o plantatie de zmeura si mure in judetul Calarasi in urma unei investitii de 5.000 de euro. O astfel de afacere poate genera vanzari care ajung anual la 50.000-60.000 de euro pe hectar, arata wall-street.ro

Tara europeana care inchide inchisorile pentru ca nu mai are infractori. Numarul condamnatilor se apropie de zero

Autoritatile din Suedia au anuntat ca vor inchide patru penitenciare si un centru pentru arestari preventive, ca urmare a numarului redus de condamnati care executa pedepse privative de libertate. In prezent, oficialii de la Stockholm raporteaza 4.500 de detinuti la o populatie de 9,5 de locuitori, potrivit Business Magazin.

Topul operatorilor telecom din Romania cu cele mai ieftine smartphone-uri. Unde conduce Vodafone si pe ce segment Telekom este lider. Diferenta fata de magazinele online

Cei care nu doresc sa aiba probleme cu actualizarile software, de conectivitate sau doresc sa aiba acces la continut optimizat pentru piata locala, ar trebui sa ia in calcul achizitia smartphone-urilor de la operatorii telecom. Problema este ca in multe cazuri preturile la liber ale terminalelor oferite de Orange, Vodafone si Cosmote sunt mai mari decat cele medii de pe piata. Insa, companiile de telefonie mobila au un avantaj semnificativ, scrie gandul.info.

Pretul petrolului a scazut cu 5% dupa date privind cresterea stocurilor in SUA

Pretul petrolului WTI, de referinta pe piata americana, a scazut miercuri cu peste 5%, anuland o parte din cresterile din ultimele patru sedinte de tranzactionare, in urma datelor privind cresterea peste asteptari a stocurilor de titei in Statele Unite, transmite MarketWatch, citat de Mediafax.

Warren Buffett: Va fi greu ca Fed sa creasca ratele dobanzilor cu un dolar puternic

Presedintele miliardar al Berkshire Hathaway Inc. a declarat ca ar fi "foarte greu" pentru Federal Reserve sa ridice ratele dobanzilor in acest an, din cauza mai puternic dolarul american, transmite Bloomberg.