Antreprenorii si oamenii de afaceri arestati au lasat din mana conducerea unor businessuri de 8 mld. lei si 16.000 de angajati

Au creat companii si branduri care au stat la baza antreprenoriatului romanesc, dar au ajuns sa fie arestati, iar justitia a stabilit sau va stabili daca sunt vinovati sau nu. De multe ori, nu s-au inconjurat din timp de experti care sa-i ajute atunci cand luau decizii si nici nu si-au format succesori. Astazi, brandurile pe care le-au creat sunt in pericol, iar mii de angajati risca sa isi piarda locurile de munca, scrie ZF.

Primariile au primit donatie zeci de kilometri de drumuri

Dezvoltatorii imobiliari au investit zeci de milioane de euro in infrastructura rutiera necesara proiectelor construite pana acum. In multe cazuri, drumurile ajung in administrarea primariilor sub forma de donatie, arata Capital.

Galezii "au mutat“ motoarele Ford de la Craiova la Bridgend

Ford Europa a mutat aproape integral productia de motoare de 1,5 litri EcoBoost de la uzina de la Craiova catre cea din Bridgend, Tara Galilor, dupa ce guvernul galez a aprobat un ajutor de 15 mil. lire (aproximativ 21 mil. euro) pentru ca Ford sa pastreze cele aproape 2.000 de locuri de munca de la uzina britanica, potrivit ZF.

Romania, in topul celor mai ieftine burse din lume: actiunile locale ar trebui sa urce cu 50% pentu a bate maximele

Piata de actiuni din Romania ar trebui sa urce cu aproximativ 50% pentru a reveni la recordurile istorice din 2007, sau, mai exact, la preturile pe care alte burse precum cele din SUA, Germania sau Marea Britanie le-au reatins deja, scrie wallstreet.ro

Lumea IT-ului da in foc: trei tranzactii intr-o singura saptamana

Paravion, Vola si Bittnet sunt subiectul unor tranzactii de cateva milioane de euro, confirmand noua generatie de antreprenori locali care au devenit vizibili pentru fondurile de investitii. "Toata lumea cauta sa faca IT in Romania", spune Cristian Logofatu, Bittnet Systems, noteaza ZF.

Se sterg din urmele Epocii de Aur: Mii de apartamente iau locul fabricilor din Bucuresti - HARTA

In plin avant al sectorului imobiliar, investitorii au cumparat terenuri valoroase in Bucuresti. Peste 900 de milioane de euro au fost ingropate in 23 de terenuri ale fabricilor ridicate in anii comunismului, potrivit economica.net.

Un nou proiect de lege scoate la iveala o mare problema. De ce nu gasim in supermarket 50% din alimente "made in Romania

"Mai mult de jumatate din carnea, fructele si legumele din supermarketuri ar trebui sa provina din Romania. Este propunerea entuziasta a unui senator, care vrea sa vada mai multa marfa autohtona pe rafturi. Ideea e buna, spun inclusiv reprezentantii magazinelor, insa e imposibil de pus in practica. Agricultorii nostri nu sunt organizati in asociatii si nu pot livra produsele constant, informeaza stirileprotv.ro

FMI a aprobat Ucrainei un program de finantare de 17,5 mld. dolari, pe patru ani 

FMI a aprobat programul pentru a ajuta Ucraina sa nu intre in incapacitate de plata, pe fondul conflictului cu rebelii pro-rusi, transmite Bloomberg.  Ajutorul face parte dintr-un program de 40 de miliarde de dolari, care ar trebui sa includa sprijin din partea Statelor Unite si Uniunii Europene si economii de 15 miliarde de dolari care trebuie negociate cu detinatorii de obligatiuni ale statului ucrainean.

Vaticanul negociaza cu autoritatile italiene renuntarea la secretul bancar

Vaticanul se afla in negocieri avansate cu autoritatile italiene pentru eliminarea secretului bancar in orasul stat, Papa Francisc continuand eforturile pentru curatarea finantelor Bisericii Catolice, relateaza Financial Times, citat de Mediafax.