Cea mai mare companie din Romania: Dacia depaseste din nou OMV Petrom

Cifra de afaceri a companiei auto a crescut cu 2,3% anul trecut pentru ca a vandut mai multe masini mai scumpe din portofoliu (Duster), in ciuda unei scaderi de 1,3% a numarului total de masini asamblate. Dacia si-a consolidat pozitia de cea mai mare companie de pe piata locala dupa cifra de afaceri pentru al doilea an consecutiv, in conditiile in care cifra de afaceri a OMV Petrom S.A. a scazut in 2014 cu 8,5%, la 16,53 miliarde de lei (3,71 mld. euro), noteaza ZF.

Calatorie in timp - viteza trenurilor CFR se intoarce in perioada interbelica

Lipsa de finantare, neglijenta si nepasarea fac ca infrastructura feroviara din Romania sa ofere servicii demne de prima jumatate a secolului XX. Pentru a ajunge in mileniul trei, am avea nevoie de multe miliarde de euro, arata Capital.

Specialistii in tranzactii: Antreprenorii romani nu inteleg procesele de M&A si vor castiguri rapide

Majoritatea antreprenorilor romani cauta investitori pentru a-si vinde afacerile, in loc sa le dezvolte mai departe, dorindu-si astfel castiguri rapide. Pe de alta parte, cei care aleg sa ramana in afacere sunt adesea nemultumiti de noi parteneri de business pentru ca nu inteleg ce vor acestia de la ei, mai exact, nu inteleg ce inseamna un proces de fuziune ori achizitie, au declarat specialistii in tranzactii, citati de wallstreet.ro.

Un copil de 9 ani castiga anual 1 milion de dolari de acasa. Parintii lui au renuntat sa mai munceasca

Evan este un tanar de 9 ani care petrece cateva ore pe zi inregistrand clipuri pentru Youtube. Nu pare nimic iesit din comun, insa canalul sau, EvanTube, genereaza venituri de peste un milion de dolari anual, noteaza Business Magazin.

Octavian Radu, proprietarul Diverta, a iesit de la SIF Moldova cu profit de peste 100% dupa doi ani

Omul de afaceri Octavian Radu a iesit din actionariatul SIF Moldova (SIF2) prin vanzarea unui pachet de 2,8% din capitalul SIF-ului pentru 24 milioane de lei. Investitia i-a adus un profit de peste 100% in doar doi ani, insa nu antreprenorul, ci banca va fi cea care se va bucura de bani pentru ca suma va fi folosita pentru a rambursa din credite, scrie ZF. 

Master Planul de Transport a fost retrimis la Comisia Europeana. Cum arata Strategia de Implementare: Care sunt autostrazile si drumurile expres prioritare, cum sunt planificate proiectele pana in 2020 si dupa

Autostrada Sibiu - Pitesti este, in sfarsit, pusa in capul listei de proeicte prioritare cu un orizont de realizare incepand cu anul 2017. Ca un element de remarcat, toate proiectele de infrastructura rutiera sunt propuse a fi realizate prin mixul de fonduri europene - buget - imprumuturi externe, inclusiv Comarnic - Brasov, desi "formal" este trecut ca PPP. Moldovei ii se acorda o prioritate sporita pana in 2020 prin autostrazile Tg Neamt - Iasi - Ungheni si Bacau - Pascani, precum si prin drumul expres Bacau - Buzau - Ploiesti, potrivit Hotnews.