Fiscul alearga dupa 100.000 de chelneri pentru a lua impozit pentru bacsis de 5 lei pe bon

Breasla celor care lucreaza in servicii este in fierbere dupa fiscalizarea bacsisurilor .La un bon de bacsis de 5 lei, in conturile de la Finante ajung 80 de bani. Firmele emit bon si pentru 20 de bani uitati pe tejghea, ceea ce inseamna ca in conturile statului ajung alti 3 bani. Situatia arata un efort de colectare dezechilibrat fata de sumele in plus stranse de stat, scrie ZF.

Cel mai rau famat cartier al Bucurestiului a devenit tinta retailerilor straini

Sursa de inspiratie pentru trupele hip-hop in anii 90, din cauza saraciei care caracteriza populatia din zona, cartierul Pantelimon devine una dintre cele mai cosmopolite zone ale Bucurestiului. Doar pe Sos. Pantelimon, functioneaza deja un hipermarket Cora, un Brico Depot, un Kaufland, sapte Mega Image Shop & Go, trei Profi, doua Mega Image si un Carrefour Express, fara a lua in considerare lanturile locale de retail, buticurile. Joi isi deschide portile si Mega Mall, ancorat de un hipermarket Carrefour. Si nemții de la Lidl vor sa inceapa demolarile structurilor care au apartinut unui furnizor de echipamente frigorifice, in locul carora vrea sa construiasca un nou magazin, arata Capital.

Fiica lui George Copos duce cofetariile Ana Pan in Mega Image

Fiica lui George Copos duce cofetariile Ana Pan in Mega ImageLantul de cofetarii Ana Pan are in plan ca in urmatorii cinci ani sa devina principalul retailer de produse si cofe­tarie din Bucuresti si din tara, spune Alexandra Copos de Prada, fiica omului de afaceri George Copos, noteaza ZF.

La 45 de ani a renuntat la job ca sa faca 100.000 de euro din meditatii, desi nu a fost niciodata profesor

La 45 de ani, o varsta la care multi angajati romani ar tine cu dintii la locul de munca, Catalin Dicu si-a dat demisia, a facut un imprumut la banca si a intrat in afaceri. Acum face 100.000 de euro din meditatii prin centrul sau da Vinci, desi nu a fost niciodata profesor, scrie wallstreet.ro

Cel mai tare patron din Romania. Vara asta isi duce toti cei 160 de angajati in concediu in Mauritius

Simon Maurer a plecat din Romania in Germania, impreuna cu familia sa, cand avea 16 ani. 22 de ani mai tarziu, a decis ca tara natala este locul perfect pentru a deveni antreprenor. A mizat pe provincie si a vandut 2.100 de locuinte pe timp de criza, potrivit Business Magazin.

Enache Jiru, pe punctul de a-l inlocui pe Radu Ghetea la conducerea executiva a CEC Bank. Portretul unuia dintre cei mai longevivi bancheri ai Romaniei

Enache Jiru, in prezent secretar de stat la Finante a fost nominalizat de actinarul principal al CEC Bank- Ministerul Finantelor Publice (MFP) - sa preia postul actualului executiv , Radu Gratian Ghetea. Jiru urmeaza sa obtina avizul BNR pentru a intra deveni oficial functia de Director general - Presedinte al Consiliului de Administratie, scrie hotnews.ro

Topul celor mai solide companii de asigurare din Romania

Numarul reclamatiilor primite de la clienti, valoarea primelor cedate in reasigurare si raportul intre vanzari si daune platite sunt cei mai importanti indicatori care dau masura soliditatii unei firme de asigurare din Romania. In functie de acesti parametri, economica.net arata care sunt cele mai stabile societati de asigurare din tara.

Eurogrupul analizeaza astazi stadiul negocierilor dintre creditorii internationali si Grecia

Eurogrupul va analiza astazi stadiul negocierilor dintre creditorii internationali si Grecia, care nu au inregistrat inca un avans suficient pentru a se incheia un acord, in pofida problemelor de lichiditate ale Atenei si la doar opt saptamani pana la expirarea prelungirii programului de salvare, relateaza agentia EFE, citata de Agerpres.Negocierile vor continua zilele acestea, pentru a se incerca ajungerea la un pact ce ar trebui 'sa fie pus pe masa cel tarziu la inceputul lunii iunie', a precizat un oficial din zona euro.