Analistii anticipeaza o crestere economica de peste 3,5% in semestrul I. INS anunta joi cifra oficiala, la ora 10.00

Romania a inregistrat in primul semestru o crestere economica cuprinsa intre 3,5% si 4,2% an la an, dupa cum anticipeaza unii analisti. In primele trei luni ale anului, ritmul anual de crestere a PIB a fost de 3,9%. Institutul de Statistica anunta joi primele estimari privind cresterea economica din al doilea trimestru si pe ansamblul primelor sase luni ale anului. Ritmul de crestere al principalilor indicatori macro a incetinit vizibil in aprilie, dar lunile mai si iunie au adus un usor reviriment.  Romania a fost in primul trimestru liderul Europei cu cresterea economica de 3,9%. Industria, IT-ul si comertul au fost principalele motoare ale economiei in T1 2014, in timp ce constructiile si serviciile financiare au fost pe minus. Fata de ultimul trimestru de anul trecut, cresterea PIB a fost de 0,2% pe serie ajustata sezonier, scrie ZF.

Ce folos ca avem un raport de tintire a inflatiei daca nu avem un raport de tintire a autostrazilor?

Compania Nationala de Drumuri a cheltuit pe lucrari de infrastructura doar 292 mil. euro in primul semestru din 2014, desi avea la dispozitie 750 mil. euro, adica de 3 ori mai mult. Aceasta este cea mai mica suma cheltuita din bugetul CNADNR pe lucrari de infrastructura din 2008 incoace. In acest timp, soferii se sufoca in trafic, iar cele mai circulate portiuni de drum din Romania – centura Bucurestiului, Sibiu-Nadlac, Bucuresti-Ploiesti-Brasov – trebuie sa mai astepte ani buni pana sa ajunga la stadiul de autostrada.  Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a spus recent ca vom intra in zona euro cand vom trece Carpatii cu o autostrada. Ironia ar fi buna, dar cui foloseste?, noteaza ZF.

Produsele romanesti cuceresc hipermarketurile

Cum romanul vrea sa manance legume si fructe autohtone, mai ales in sezon, sefii de hipermarketuri au o noua strategie: sa aseze pe rafturi cat mai multe produse de la noi din tara. Sunt peste 1.500 de furnizori romani care si-au facut loc in rafturile Carrefour, spune Andreea Mihai, directorul de marketing al companiei, cu completarea ca din acest parteneriat toata lumea castiga – "ei isi cresc vanzarile, au o piata de desfacere asigurata, se protejeaza de efectele fluctuatiilor pietei etc., iar noi oferim clientilor o oferta cat mai diversificata de produse proaspete, de calitate superioara, la un prtț accesibil", explica ea, potrivit Capital.

Guvernul lanseaza din toamna programul PRIMA MASINA. Ce vei putea cumpara cu 600 de euro avans si o dobanda preferentiala

Guvernul vrea sa lanseze in aceasta toamna programul "Prima masina". Statul garanteaza creditul pentru un automobil, in conditiile in care cel care-l cumpara are intre 18 si 35 de ani si nu a avut niciodata o alta masina in proprietate. Dupa o luna de intalniri cu bancherii, reprezentantii producatorilor auto si importatori, Ministerul Economiei a stabilit conditiile programului "Prima masina". Surse din randul participantilor la discutii au confirmat pentru Stirile ProTV ca perioada de creditare va fi de pana la 7 ani, cu doi ani mai mult fata de durata pe care se acorda un credit de nevoie personale in prezent.

Cum sa pui pe picioare un agribusiness: 9 idei de afaceri de succes

Agricultura este de cativa ani pe lista de investitii a unui numar din ce in ce mai mare de antreprenori. Domeniul este unul foarte atractiv. wall-street.ro iti prezinta cateva idei de afaceri de succes si pasii pe care ii puteti urma pentru a lansa un astfel de business. Pentru o plantatie de fructe goji, pe o suprafata de 2 hectare, un bucurestean a alocat suma de 40.000 de euro pe o durata de trei ani.

Tanarul care a infiintat 11 companii si trei fundatii non-profit pana la varsta de 17 ani: "Vreau sa castig 10 miliarde de dolari si sa donez opt"

"Imi place sa ma gandesc la mine ca fiind un antreprenor ce se intampla sa fie adolescent" spunea Mark Bao intr-un interviu acordat publicatiei Junior Biz. El si-a inceput aventura antreprenoriala in clasa a cincea. A creat atunci o aplicatie pentru calculator prin care reusea sa creasca eficienta modului in care isi facea temele pentru acasa si il ajuta sa scrie referatele pentru scoala. A copiat apoi programul pe o disketa si l-a vandut prietenilor sai. A infiintat primul start-up in primul an de liceu. Prin Debateware.com a creat un sistem de management pentru evenimente, scrie Business Magazin.

Numarul locurilor de munca in SUA, nivel record pentru ultimii 13 ani 

Numarul de locuri de munca disponibile in SUA a crescut cu 94.000 de posturi in iunie si a ajuns la 4,67 milioane, la sfarsitul lunii. S-a atins astfel cel mai ridicat nivel din ultimii 13 ani, arata datele prezentate marti de Departamentul american al Muncii, transmite Bloomberg.  In sectorul privat erau neocupate 4,21 milioane de locuri de munca, cu 18% mai multe fata de sfarsitul lunii iunie din 2013. Comparativ cu jumatatea anului trecut, numarul total al locurilor de munca este, de asemenea, mai mare cu 18%. 

Germania inaspreste masurile impotriva europenilor care comit abuzuri la beneficiile sociale 

Guvernul german va dezbate si va aproba, in august, un pachet legislativ avand ca scop inasprirea masurilor la adresa cetatenilor UE care comit "abuzuri" la sistemul de beneficii sociale, potrivit unor surse guvernamentale citate de FAZ.  Pachetul legislativ, care ar putea fi dezbatut pe 27 august, prevede "mai multe modificari in ceea ce priveste libera circulatie pentru cetatenii UE", urmand a fi introduse sanctiuni mai dure pentru cei care obtin beneficii sociale in urma furnizarii unor informatii sau documente false.  "Cine vine in Germania fara a avea asigurat un loc de munca trebuie sa-si gaseasca un loc de munca in decurs de sase luni. Cine nu-si gaseste un loc de munca in acest interval, trebuie sa plece", scrie cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), potrivit Mediafax.