Cum arata o mare artera comerciala a Capitalei: Bulevardul Stefan cel Mare poate fi multiplicat in tot Bucurestiul

Pe Stefan cel Mare, una dintre arterele importante ale Capitalei, pe o distanta de 1,3 kilometri prin fata stadionului Dinamo sunt insirate ceva mai mult de 100 de spatii comerciale, cat intr-un mall de dimensiuni medii. Fortand comparatia cu mallul, “mixul de chiriasi” din aceasta zona este dominat de farmacii si banci, iar o cota destul de importanta o au si pariurile sportive si casele de amanet si schimb valutar. Totusi, incremenita parca in timp, in zona mai rezista si o librarie. Cine viseaza ca arterele Bucurestiului sa capete ceva din parfumul Parisului, unde pe numeroase strazi pot fi intalnite din loc in loc magazine de panificatie sau de legume si fructe detinute de mici comercianti independenti, probabil va trebui sa mai astepte o perioada, potrivit ZF.

Tinta lui Ponta la preluarea guvernului: 1 milion de locuri de munca noi. La jumatatea mandatului, rezultatul este de aproape zece ori mai mic

Romania are 4,43 milioane de salariati, la fel ca in urma cu un deceniu. Desfiintarea dramatica a sute de mii de posturi in timpul crizei a fost recuperata intr-o foarte mica masura. Desi premierul Victor Ponta si-a propus sa creeze un milion de locuri de munca noi, in cei doi ani ai mandatului sau au aparut in plus doar 120 mii de salariati, scrie Capital.

Aceasta romanca a avut cel mai urat concediu de odihna. S-a intors la serviciu si nu a mai gasit pe nimeni

"Am avut un soc. Nu-mi venea sa cred ca mi se intampla tocmai mie!" Asa isi incepe povestea V.P., fost manager in cadrul uneia dintre companiile multinationale prezente in Romania pe piata serviciilor de recrutare. In urma cu un an era head of recruitment si unul dintre angajatii de baza ai companiei.  Astazi este ea insasi angajator, iar de fostul loc de munca nu o mai leaga decat termenele de proces si stiva de documente si probe pe care le-a strans in ultimul an, dupa ce avocatul pe care l-a angajat sa ii apere interesele i-a explicat de ce fusese concediata in mod abuziv si ce poate castiga daca va merge in instanta, arata Business Magazin.

Electroarges va produce aspiratoare pentru lantul de bricolaj Dedeman

Producatorul de aparate electrocasnice Electro­arges (simbol bursier ELGS) va livra luna viitoare primele aspiratoare concepute special pentru Dedeman, care vor fi vandute sub un brandul propriu al celui mai mare lant de magazine de bricolaj, noteaza ZF.

Guvernul Ponta a „sugrumat“ investitiile, care au ajuns la minimul ultimilor sapte ani. „Sacrificarea lor va avea un pret politic pe termen mediu“

Cheltuielile de capital ale statului, adica investitiile din bugetul public, s-au ridicat in primele 7 luni ale anului la 5,9 miliarde de lei (1,3 miliarde de euro), la jumatate fata de aceeasi perioada a anului 2008 si cu peste 40% mai putin fata de acelasi interval din 2009, primul an de criza „plina“ pentru Romania.  Mai mult, ponderea cheltuielilor de capital in PIB a atins minimul ultimilor 7 ani, scrie ZF.

25 de milioane de euro au transformat o statiune aflata in paragina intr-o afacere de succes. Cum arata azi Baile Felix

Dintr-o statiune in paragina, Baile Felix se tranforma incet, dar sigur, intr-o afacere de succes. Dovada ca anul acesta statiunea a atras cei mai multi turisti din ultimul deceniu. Cei care pana acum mergeau in vacanta in Ungaria aleg baile termale de langa Oradea. In plus, pentru ca a fost o vara ploioasa, multi bolnavi de reumatism si-au rezervat din timp un loc in bazele de tratament din statiune. Cei care au avut intuitia sa investeasca in ruinele fostei statiuni au tras lozul castigator, informeaza stirileprotv.ro

Gigantii Romaniei care au intrat in TOP 500 Coface al celor mai mari companii din ECE

Romania este prezenta cu 48 de companii in topul Coface din acest an al celor mai mari 500 de companii din Europa Centrala si de Est. wall-street.ro iti prezinta gigantii din economia romaneasca care se lupta cot la cot cu marile firme din Polonia, Ungaria sau Cehia.

Bancile europene vor sa scape de active neperformante de 1.720 miliarde de dolari

Marile banci din Europa vor sa vanda active neperformante de 1.720 miliarde dolari, pe fondul intensificarii concurentei intre cumparatori si a presiunilor autoritatilor de reglementare. Eliberarea de capital ar putea fi benefica economiei prin cresterea creditarii. Banci precum Barclays, UniCredit si Credit Suisse au transferat activitati, credite neperformante si investitii nerentabile in divizii care urmeaza sa fie vandute, restranse sau inchise. "Lista tranzactiilor cu active de acest tip este mai mare decat oricand. Bancile sunt determinate, din motive de reglementare, sa vanda, dar si pietele le preseaza sa incerce sa produca profit", a declarat Jody Gunderson, CarVal Investors, Minneapolis, potrivit Bloomberg.

Datoriile grecilor catre stat au crescut cu 1,28 miliarde euro in iulie

Ministerul grec de Finante a raportat venituri din taxe in scadere cu 1,28 miliarde de euro la finele lunii iulie, iar numarul total de rau-platnici la bugetul de stat a crescut la peste 2,4 milioane de persoane, informeaza Kathimerini, potrivit Mediafax.