Semnal pentru ieftinirea creditelor: Robor a scazut cu un punct intr-o luna

Robor la 3 luni, indicatorul utilizat de banci pentru calculul dobanzilor la creditele de retail in lei, a scazut cu un punct procentual in ultima luna si a ajuns aproape de pragul de 2% unde se situa la jumatatea anului, inainte de o scumpire subita a leilor in lunile august si septembrie. Indicatorul afisa ieri un nivel de 2,16% pe an, adica un minim al ultimelor doua luni si jumatate, scrie ZF.

Milionarul care da castigurile din imobiliare pe cele din energie

Criza imobiliara l-a determinat pe antreprenorul pitestean Valentin Visoiu sa-si directioneze investitiile spre noul sector vedeta al economiei: energia. El a finalizat anul trecut doua parcuri fotovoltaice si un proiect de microhidrocentrale, in care a plasat, alaturi de partenerii sai, peste 41 milioane de euro. Grupul de firme care astazi il plaseaza pe Visoiu pe locul 117 in topul celor mai bogati romani, cu o avere estimata la 43-44 mil. euro, s-a coagulat in jurul firmei de constructii Conarg, arata Capital.

Intrebarea care a blocat conducerea Romgaz: ce faci cand ramai fara gaze

Peter Jansen, expat olandez ales ca membru in Consiliul de Administratie (CA) Romgaz la sfarsitul anului trecut, vorbeste intr-un interviul acordat wall-street.ro despre ce experienta sa in cadrul conducerii neexecutive a producatorului de gaze, implicarea statului in administrarea societatilor din portofoliu, dar si despre ce inseamna mai exact guvernanta corporativa pentru companiile romanesti.

Forssten, Seamless: In zece ani aproape toate platile la comercianti din Romania se vor face de pe mobil

Platile pentru bunuri si servicii din Romania se vor face in 8-10 ani aproape in totalitate de pe telefo­nul mobil - eclipsand cardu­rile ban­care, cu cativa ani mai tarziu decat pe alte piete din Occident, in con­ditiile in care adoptia tehnologiei si schim­barea obi­ceiurilor de consum vor fi mai lente, esti­meaza Anders Forssten, direc­tor de marketing in cadrul furni­zorului su­edez de solutii mobile de plata Seamless Distribution, potrivit ZF.

Afacerea "Steakhouse" in Romania. Cati bani poate castiga un taran care renunta la ideea ca o vaca se creste pentru lapte

Romanii pun pe gratar fripturi facute din vaci de lapte si se mira ca nici nu pot fi mestecate. Iata ce spun specialistii in zootehnie, hotarati sa-i invete pe taranii nostri sa-si incruciseze animalele cu tauri din rase de carne.Si asta pentru ca sunt tot mai numeroase localurile de tip ''steak house'' care inca isi trateaza clientii cu gratare de vita din Statele Unite, Olanda, Polonia, Uruguay sau Belgia.  Sunt carnuri maturate, aduse din afara, care ajung sa coste intre 150 si 300 de lei kilogramul. De ce, aflati pe stirileprotv.ro

„Brandul Romaniei in lume e facut de Simona Halep si DNA“

Romania nu are un brand de tara si nu si-a definit o strategie de promovare, acesta fiind motivul pentru care nu a reusit sa se impuna cu o imagine convingatoare peste gra­nita. „La ora actuala, brandul Romaniei in lume e facut de Simona Halep si de DNA. Intrebarea mea este cine se ocupa de problema mare? Cine este «agentia» care ar trebui sa se ocupe de aceasta campanie a brandului de tara. Ni­meni nu a reusit sa faca o campanie“, spune Bogdan Nau­movici, managing part­ner al agentiei 23 Communi­ca­tion Ideas, parte a grupului Leo Burnett, noteaza ZF.

Au fost milionari, dar si-au pierdut averile. Cinci familii celebre care au ramas fara bani

Pentru cei care traiesc de la un salariu la altul, e greu de crezut ca familiile de milionari ar putea sa isi cheltuiasca intregile lor averi. In realitate insa, exista numerosi factori care pot contribui la pierderea averii unei familii, fie ca este vorba despre un declin rapid sau de unul care apare dupa cateva generatii, scrie gandul.info care da exemplul a cinci familii care au ramas fara bani.

Fed a incheiat programul istoric de achizitii de obligatiuni

Rezerva Federala a Statelor Unite a decis miercuri sa puna capat programului de achizitii lunare de obligatiuni si a transmis pietelor financiare ca nu este ingrijorata din cauza slabiciunii economiei mondiale, a inflatiei scazute si a turbulentelor de pe pietele financiare. Economia americana a evoluat bine in acest an, dupa un prim trimestru afectat de iarna dificila. Pentru primele noua luni, analistii anticipeaza o crestere economica de peste 3%. De la sfarsitul anului 2012, Rezerva Federala a cumparat obligatiuni in valoare de 1.600 de miliarde de dolari, in cadrul unui al treilea program de suplimentare a lichiditatilor care a avut rolul sa sustina cresterea economica, potrivit MarketWatch.