Ponta si Iohannis ne cer sa le dam un credit pe 5 ani. Dar inca nu am aflat de unde si cum il vor rambursa

In aceasta campanie electorala pentru Palatul Cotroceni am aflat de toate - ca Ponta e mincinos, ca Iohannis nu e roman si nu e ortodox - mai putin cum cei doi pretendenti ne vor plati creditul pe care il vom acorda celui care pentru urmatorii cinci ani va fi presedintele fiecaruia dintre noi. Fiecare dintre cei doi a scris pe dosarul de creditare - "Mandri ca suntem romani", sloganul lui Ponta, sau "Romania lucrului bine facut", al lui Klaus Iohannis. Dar cum se traduc cele doua sloganuri din punct de vedere economic?  Sunt mandru ca sunt roman, dar in cei cinci ani cum va creste salariul mediu (1.700 de lei net in acest moment)  si pana la ce nivel?, scrie Cristian Hostiuc in ZF.

Cel mai tare job din Romania: angajatii nu au sefi, muncesc cand au chef si castiga mii de euro

Cea mai mare companie din Romania nu este inregistrata la Registrul Comertului. Are peste 50.000 de angajati si o cifra de afaceri de aproximativ 15 milioane de dolari. Este vorba despre freelancerii care lucreaza pe internet, din propria sufragerie sau din vreo cafenea, pentru companii din toate colturile lumii. Pentru unii dintre ei, proiectele obtinute prin intermediul marilor platforme mondiale de freelancing precum Elance, freelancer sau oDesk se traduc intr-un salariu comparabil cu al unui executiv de multinationala, de cateva zeci de mii de dolari anual, scrie Business Magazin.

A pornit ca profesor de fizica intr-un sat sucevean. Acum conduce business-ul PepsiCo de 5 MLD. $ din Rusia

Silviu Popovici a pornit in cariera ca profesor de fizica intr-un sat de langa Suceava si, dupa un traseu de 25 de ani pe parcursul caruia s-a ocupat de la bauturi racoritoare, lactate, mancare pentru bebelusi pana la medicamente, a ajuns in urma cu doi ani sa conduca business-ul de 5 miliarde de dolari al PepsiCo Rusia, cel mai mare jucator din industria bunurilor de larg consum ruseasca, scrie wall-street.ro

Impuls nou pentru ieftinirea creditelor, prag de alarma la depozite

RISC Banca Naționala a redus doanda de politica monetara la un nou minim istoric, 2,75%. Decizia, care va conduce la ieftinirea creditelor in lei, a trebuit sa fie insotita de o masura pentru evitarea unor dobanzi de 0% la depozite, arata Capital.

"Nu saracia e problema noastra, ci mizeria spirituala". Satele noastre ascund comori, dar numai strainii stiu sa le descopere

Fara idei, curaj si fara bani, romanul se complace in saracie. Dar e momentul sa mizam pe trecutul nostru, fiindca mostenirea bunicilor, pusa in valoare, ne poate aduce prosperitate. „Romania, te iubesc!” ne duce acasa la romani inimosi, care reusesc sa aduca - in sate uitate de lume - speranta si bunastare. Vom cutreiera si satele frantuzesti bogate si cautate de turisti din toata lumea, si care ne dau o lectie de reusita.

Cum arata noua moneda pe care BNR o lanseaza din 10 noiembrie in Romania. Personalitatea care apare pe ban

Banca Nationala a Romaniei va lansa in circuitul numismatic, incepand cu data de 10 noiembrie 2014, o moneda din argint dedicata aniversarii a o suta de ani de la nasterea lui Eugen Dragutescu, artist plastic roman, pictor si grafician, scrie gandul.info

Zidul Berlinului nu a cazut si in Romania. Cat ar costa integrarea Republicii Moldova?

Pe 9 noiembrie 1989 cadea Zidul Berlinului si incepea reunificarea Germaniei, care avea sa coste 2.000 de miliarde de dolari timp de 25 de ani. Politic, pentru Romania, zidul de pe Prut inca nu a cazut. Cat ar costa reunificarea daca s-ar face, noteaza ZF.

Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, vrea sa impoziteze prostitutia: „Orice ban in plus la buget conteaza”

Ministrul Finantelor, Ioana Petrescu, a spus sambata ca, prin legalizarea prostitutiei s-ar putea aduce mai multi bani la bugetul Romaniei. Pe de alta parte, in viziunea sa, Biserica nu ar trebui impozitata, deoarece este o „organizatie non-profit”, potrivit gandul.info

Marea Britanie va plati contributia suplimentara de 1,7 mld. lire la bugetul UE anul viitor

Marea Britanie va putea achita o contributie suplimentara de 1,7 miliarde de lire sterline la bugetul Uniunii Europene in doua rate, pana in septembrie 2015, noteaza The Guardian. Ministrul britanic de Finante, George Osborne, a afirmat ca a reusit sa reduca suma la jumatate, folosindu-se de rabaturile bugetare de care beneficiaza tara. Dar atitudinea sa a fost contestata rapid de Comisia Europeana, care a lamurit ca Marea Britanie a beneficiat intotdeauna de sistemul rabaturilor bugetare, astfel incat discountul asupra contributiei bugetare suplimentare ar fi fost oricum aplicat.

Suedia are probleme uriase: un munte de datorii ale populatiei si preturi imobiliare supraevaluate 

FMI arata ca presiunea uriasa a datoriilor acumulate de populatie si a preturilor supraevaluate cu 20% ale proprietatilor imobiliare sunt riscuri mari asupra perspectivelor economiei, una dintre putinele care mai performeaza in Europa (rating maxim AAA). Banca centrala a Suediei a redus dobanzile la nivelul zero, in fata criticilor ca nu face destul pentru a combate deflatia, noteaza CNBC. "Exista un consens destul de larg ca datoriile populatiei reprezinta o problema. Daca indatorarea va continua sa creasca, am putea avea mari probleme in viitor, ceea ce vrem sa evitam", a declarat presedintele bancii centrale, Stefan Ingves. Acum, autoritatile trebuie sa analizeze cum sa limiteze creditarea si sa creasca preturile locuintelor fara sa trimita piata imobiliara pe o spirala descendenta.