In fata unui asemenea peisaj, nu numai ca ramai mut de uimire, dar cu siguranta iti doresti sa ajungi cat mai repede acolo. Din luna mai, acest lucru devine posibil, mai ales ca se redeschide aeroportul, iar o companie low-cost romaneasca s-a aratat interesata de aceasta destinatie.

"Va opera trei zboruri pe saptamna cu destinatia Otopeni - Tulcea, Tulcea - Bergamo - 2 zboruri pe saptamana - si un zbor Frankfurt"
, explica George Tincea, directorul tehnic al companiei.

Un bilet Bucuresti - Tulcea nu va costa mai mult de 50 de euro. Pentru cursele din Germania si Italia, oferta este si mai buna: preturile incep de la 29 de euro. Tarifele includ taxele de aeroport, bagajul de cala si cateringul pe durata zborului.

"Pista noastra are o lungime de 2.000 de metri, poate primi aeronave de clasa C, Boeing, Erbas si alte asemenea aeronave", spune Constantin Albu, directorul aeroportului Delta Dunarii.  

Odata cu deschiderea aeroportului, autoritatile spera sa atraga in Delta Dunarii nu numai turisti, ci si investitori. Primul vizitator important ar fi Printul Charles al Marii Britanii, a carui vizita a fost anuntata in aprilie. Este poate cel mai bun ambasador al Romaniei, asa ca autoritatile mizeaza pe sprijinul sau si spera ca strainii vor lua cu asalt zona, asa cum s-a intamplat si in Transilvania, unde viitorul rege al Angliei detine mai multe proprietati.

Citeste si:

O noua companie aeriana intra pe piata locala. Fly Romania, controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, va avea zboruri interne si internationale