Potrivit unui comunicat al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti (CNAB), pe primele patru locuri in aceasta categorie s-au clasat aeroporturile Berlin Schoenefeld, Faro-Algarve (Portugalia), Larnaca (Cipru) si Henri Coanda Bucuresti, urmat de aeroportul Porto.

In perioada ianuarie - martie, la categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri pe an, clasamentul este: Istanbul Sabiha Gokcen, Dublin, Barcelona El Prat, Copenhaga si Amsterdam. La categoria 10 - 25 de milioane de pasageri/an, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Bonn Cologne, Alicante, Malaga, Palma de Mallorca si Atena, iar la categoria sub 5 milioane de pasageri pe an, clasamentul este: Liege (Belgia), Ohrid (Macedonia), Oostende-Bruges (Belgia), Santorini (Grecia) si Oradea.

Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti a inregistrat, in primul trimestru al anului 2016, un trafic aerian de 2.140.750 pasageri si 23.719 miscari de aeronave (aterizari si decolari). Fata de aceeasi perioada a anului trecut, numarul pasagerilor care au tranzitat AIHCB in februarie 2016 a inregistrat o crestere de 18,4%.

Evolutia numarului de pasageri pe Aeroportul Henri Coanda devanseaza semnificativ tendinta generala de 7,8%, inregistrata la nivel european”, precizeaza comunicatul citat.

Aeroportul Henri Coanda a inregistrat, de asemenea, si o crestere a numarului de miscari de aeronave, depasind si la acest capitol trendul european, care a atins 4%. Astfel, in primul trimestru din 2016, numarul miscarilor de aeronave pe AIHCB a crescut cu 10,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut.