Wi-Fi in aeronave

Odata ce aeronava va atinge altitudinea de 6.000 metri, dupa ce se conecteaza tableta/Ipod-ul/ telefonul/laptopul la reteaua KLM, pasagerii vor avea acces la un portal special creat. Calatorii pot opta fie pentru un serviciu gratuit, prin care vor obtine informatii legate de destinatii, vreme, site-ul KLM sau cumparaturi la bordul avionului, fie pentru un serviciu platit de Wi-Fi, valabil o ora sau intreaga durata a zborului. Programul pilot va dura 9 luni, dupa care se va lua o decizie definitiva in aceasta directie, se arata intr-un comunicat al companiei aeriene.

Primul zbor care a asigurat deja serviciul wireless a fost operat de KLM, cu destinatia Panama, urmand sa fie introduse si pe alte rute, catre: Bangkok, Sao Paolo, Osaka, Kuala Lumpur, Jakarta, Lima, Panama, Singapore, Manila si Quito.

Studiu: 41% dintre pasageri vor sa vizioneze filme in timpul zborului, 21% aleg sa citeasca

Decizia de a introduce Wi-Fi la bordul avioanelor vine ca urmare a unui studiu realizat de IFE Services in legatura cu preferintele pasagerilor atunci cand zboara cu o companie aeriana. Potrivit cercetarii, 41% dintre ei au votat vizionarea filmelor in topul clasamentului, lectura se situeaza pe a doua pozitie cu 21% din voturi, iar 17% aleg sa doarma. S-a realizat si o clasificare a gadgeturilor pe care calatorii prefera sa le ia la bord, smartphone-urile fiind cea mai populara alegere (82%), urmate apoi de laptopuri (38%) si tablete (37%).

Acelasi studiu arata ca, din 2011, numarul avioanelor echipate cu Wi-Fi a crescut cu 60%. Cei mai interesati de acest serviciu sunt tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani, noteaza grupul aerian.

Grupul aerian a transportat anul trecut peste 500.000 de pasageri din si spre Romania

Una dintre cele mai mari companii aeriene din lume estimeaza venituri in crestere cu 3% pentru 2013, potrivit lui Alexandru Dobrescu, directorul general al Air France KLM. Grupul a transportat anul trecut putin peste 500.000 de pasageri din si spre Romania (Air France - 256.000, KLM - 260.000), fapt care-l plaseaza in top 5 cei mai mari jucatori aerieni de pe piata locala, dupa Wizz Air (2,7 milioane), Tarom (2,2 milioane), Blue Air (1,5 milioane) si Lufthansa Group (1,3 milioane).

In 2012, gradul de ocupare al avioanelor Air France a fost de 80,2%, in timp ce aeronavele KLM au zburat ocupate in proportie de 86,3%, a anuntat Alexandru Dobrescu, in cadrul unei conferinte de presa.

Operatorul francez (Air France) a fuzionat cu cel olandez (KLM) in 2004, formand una dintre cele mai mari companii aeriene din lume. Cei doi opereaza in continuare sub vechile denumiri, insa in urma fuziunii au lansat un program comun de fidelitate, numit Flying Blue. Anul trecut, grupul Air France-KLM a transportat peste 77 milioane de pasageri. Flota companiei nou-infiintate, alcatuita din 573 aeronave, deserveste 243 de destinatii din 103 tari de pe glob.