Conform sursei citate, in intervalul ianuarie - august, din totalul celor 7.141.740 de pasageri si 79.660 miscari de aeronave (aterizari si decolari) inregistrate la nivelul ambelor aeroporturi din Bucuresti, pe Aeroportul Henri Coanda s-au consemnat 7.138.426 de pasageri si 71.236 miscari de aeronave.

"Numarul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile Bucurestiului in perioada ianuarie - august 2016 a inregistrat o crestere de 16,5%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, creandu-se astfel premisele atingerii pragului de 10 milioane de pasageri in intreg anul 2016. Evolutia numarului de pasageri pe cele doua aeroporturi ale Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti devanseaza semnificativ tendinta generala inregistrata la nivel european", se mentioneaza in comunicatul de presa al CNAB.

Statistica oficiala arata, totodata, ca pe aeroporturile Capitalei s-a inregistrat o crestere a numarului de miscari de aeronave, depasind si la acest capitol trendul european. Astfel, in primele opt luni ale anului 2016, numarul miscarilor de aeronave pe aeroporturile din Bucuresti a crescut cu 10,3%, fata de aceeasi perioada din 2015.

In prezent, pe Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti opereaza 37 de companii aeriene, care transporta pasageri catre 92 de destinatii.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti (CNAB) si-a inceput activitatea la data de 5 februarie 2010 si asigura coordonarea operationala si managementul celor doua aeroporturi ale Capitalei. CNAB a fost infiintata prin fuziunea societatilor care gestionau aeroporturile bucurestene, respectiv Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti si Aeroportul International Bucuresti Baneasa Aurel Vlaicu.