Reprezentanţii personalului de la bordul avioanelor AUA, adică aproximativ 3.900 de angajaţi, consideră că oferta înaintată de management în cadrul negocierilor colective este prea mică.

Conducerea companiei ofertă o majorare salarială indexată în funcţie de inflaţie de 2,1% şi o plată unică de 1,4%, scrie Agerpres.

"Având în vedere că nu au mai existat majorări salariale după 2012, aceasta ofertă este pur şi simplu o glumă", a declarat Johannes Schwarcz, purtător de cuvânt la confederaţia sindicală Vida.

În replică, managementul AUA apreciază că un conflict de muncă în momentul negocierilor pentru un nou contract colectiv de muncă este un răspuns greşit pentru mai multe locuri de muncă şi mai mulţi bani.

Printre zborurile anuale se numără şi cele între Viena şi Amsterdam, Basel, Bruxelles, Budapesta, Bucureşti, Düsseldorf, Erevan, Frankfurt, Geneva, Hamburg, Koln / Bonn, Copenhaga, Leipzig, Lyon, Milano, Munchen, Praga, Salzburg, Sofia, Stockholm, Stuttgart, Veneţia, Zagreb şi Zurich. În total, aproximativ 10.000 de pasageri vor fi afectaţi de greva personalului de la AUA.

"Ne cerem scuze pentru aceste inconveniente", a informat Austrian Airlines. Clienţii care în timpul procedurilor de booking au utilizat un număr de telefon sau o adresa de e-mail, precum şi membrii programului Miles & More, vor fi înştiinţaţi prin SMS sau e-mail despre modificările intervenite în programul zborurilor. De asemenea, toţi pasagerii sunt rugaţi să verifice statutul zborului lor înainte de a merge la aeroport.