CNADNR reaminteste faptul ca noul termen estimat pentru darea in trafic a tronsonului de autostrada este anul 2021.

Contractul de lucrari pentru autostrada Sibiu - Pitesti va fi finantat din Programul Operational Infrastructura Mare (POIM) 2014 - 2020.

Avand in vedere importanta proiectului autostrazii Sibiu-Pitesti, CNADNR SA a supus dezbaterii publice pentru prima data un proiect de infrastructura rutiera la faza de SF (studiul de fezabilitate - n.r.) privind alegerea variantei optime de traseu. Acest demers a avut drept scop cunoasterea si eliminarea eventualelor probleme de mediu, geomorfologiei terenului, arheologice, care ar putea conduce la modificari ale proiectului. Stadiul actual al proiectului este cel al selectiei alternativelor de traseu. Varianta optima de traseu va rezulta in urma Analizei Multicriteriale, in baza criteriilor aplicate variantelor studiate, respectiv criterii tehnice, de mediu, socio-economice si financiare”, precizeaza compania.

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, declara, la sfarsitul lunii februarie, in casrul emisiunii “Dupa 20 de ani”, difuzata de ProTV, ca noul termen pentru deschiderea in totalitate a autostrazii Pitesti - Sibiu este anul 2021, fata de 2023 cum era initial, dupa ce unitatea special constituita pentru implementarea proiectului a gasit solutii pentru devansare.

Aproximativ 8.000 de persoane au participat luni la un miting organizat de Sindicatul Autoturisme Dacia (SAD) pentru sustinerea unor obiective de interes national, precum urgentarea constructiei autostrazii Pitesti - Sibiu.