Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a anuntat, vineri, ca in 29 martie si 5 aprilie, in intervalul orar 08.00 - 14.00, traficul rutier pe lotul I al autostrazii Arad - Nadlac (singurul dat in folosinta), respectiv cei 26 de kilometri de la frontiera la Pecica, va fi inchis, pentru executarea lucrarilor de montare a parapetului metalic pe bretelele nodului rutier Pecica.

Conform sursei citate, in 29 martie se inchide calea I, aferenta sensului Arad - Nadlac, iar in 5 aprilie se inchide, intre orele mentionate, calea II, aferenta sensului de mers Nadlac - Arad.

In aceste intervale, traficul rutier se va desfasura pe urmatoarea varianta de ocolire: DN 7 km 563+400 (Nod rutier Pecica) - DN 7 km 591+950, Nadlac.

Tronsonul de autostrada cuprins intre frontiera si Pecica a fost deschis circulatiei in luna decembrie, insa lucrarile nu au fost receptionate inca, desi termenul contractual de executie era finalul lunii ianuarie.

La mijlocul lunii februarie, CNADNR anunta ca a amanat receptia primului lot al autostrazii Nadlac - Arad, dupa ce o comisie deplasata la fata locului a constatat ca nu au fost executate toate lucrarile contractate.

La vremea respectiva, reprezentantii CNADNR spuneau ca majoritatea lucrarilor care mai sunt de executat sunt in afara corpului autostrazii, precum la acostamente sau decantoare, in timp ce pe partea carosabila trebuia sa mai fie montate, pe o distanta de 8,5 kilometri, parapete antiorbire.