"Proiectul acesta Sibiu - Pitesti este pentru noi prioritatea zero si dorim sa avansam cat mai mult cu acest proiect. La lotul patru, studiul geo este aproape terminat si asta inseamna ca studiul de fezabilitate o sa fie terminat in curand, iar dupa aceea vedem cum putem lansa capetele si cum putem face jonctiunile", a declarat ministrul, citat de Agerpres.

In opinia sa, parcurgerea cat mai multor etape din proiect reprezinta o garantie a faptului ca nu se va mai reveni asupra lui.

"Am vrut sa incepem si vreau sa dam un semnal ca a inceput, ca nu mai vorbim despre acest proiect important, ca incepem sa-l facem. (...) Intentia noastra este sa si licitam capetele, ca sa inceapa. Ca un lucru odata inceput, e mai greu de oprit. (...) Un lucru odata inceput eu zic ca nu mai poate fi oprit", a afirmat Sorin Buse.

El a adaugat, in acelasi context, ca toate proiectele de infrastructura rutiera demarate de actualul guvern se regasesc in Masterplanul general de transport.

"Este Masterplanul care a fost initial elaborat de domnul Rus, a fost trecut prin Parlament, supus dezbaterii publice si nu s-a scos nimic, nu s-a adaugat nimic. Acest Masterplan, asa cum a fost preluat, a fost trecut prin guvern, dar nu s-a scos nimic, pentru ca nu am vrut sa redeschidem cutia Pandorei. (...) Din momentul in care am aprobat Masterplanul, lucrurile au inceput sa curga foarte repede, de asta ati vazut valul asta de licitatii (...). Vorbim de 1.000 de kilometri de autostrada si drum expres, vorbim de foarte multe lucruri pe care incepem sa le facem, posibile datorita Masterplanului care asigura finantarea. (...) Tot ce era si trebuia lansat in intervalul asta a fost lansat pana acum, deci nu este un lucru care sa nu fie pornit, demarat", a mai spus Sorin Buse.

Ministrul Transporturilor, Sorin Buse, a efectuat luni o vizita de lucru pe DN 7 - Valea Oltului, alaturi de reprezentanti ai CNAIR.

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat in urma cu o saptamana traseul pentru ultimele doua sectiuni ale autostrazii Sibiu-Pitesti, a anuntat marti ministrul Transporturilor, Sorin Buse.

"As dori sa incep cu o veste buna, cu un comunicat care nu a fost dat inca, il aveti in premiera.(...) Ieri, 21 noiembrie 2016, in cadrul CTE-CNAIR a fost avizat proiectul pe ultimele doua sectiuni ale autostrazii Sibiu/Pitesti, dupa cum urmeaza: Sectiunea 2 Boita-Racovita, de la kilometrul 15 la kilometrul 43 si sectiunea 3 Racovita-Valeni, de la kilometrul 43 la kilometrul 72. Deci, in acest moment, tot traseul este avizat", a explicat Buse.