"Reabilitarea acestui tronson este foarte necesara. Avand in vedere ca procesul de licitare la noi ar putea dura conform prevederilor legale pana la 120 de zile, am alocat fonduri pentru DRDP Constanta astfel incat aceasta sa inceapa procedura de licitare a proiectului cat mai curand. Cu scuzele de rigoare, cerem intelegere din partea participantilor la trafic, insa drumul necesita o interventie cat mai rapida. Ne asteptam, conform estimarilor noastre, ca traficul in perioada estivala sa nu fie afectat, dar in momentul in care vom fi gata sa lucram, impreuna cu Politia Rutiera vom incerca sa gasim solutia cea mai buna astfel incat traficul rutier sa fie cat mai putin afectat", a declarat directorul general CNADNR, Catalin Homor.

Reprezentantii Companiei de Drumuri precizeaza ca a fost realizata o expertiza tehnica care ofera solutia de reabilitare si, in perioada urmatoare, se va organiza o licitatie publica pentru proiectarea si executia acestui obiectiv. Lucrarile vor fi efectuate pe o lungime de 40 de kilometri.

"Reamintim ca tronsonul Drajna-Lehliu a fost dat in folosinta in anul 2007, durata de viata a lucrarilor existente fiind de 6 ani. Costul lucrarilor se ridica la valoarea de aproximativ 46,5 milioane lei, lucrari necesare conform expertizei care constau in frezarea straturilor asfaltice pe o grosime de 12 cm si realizarea straturilor de legatura si a celui de uzura. Pentru celelalte tronsoane, calea I Bucuresti - Constanta, si calea II Constanta - Bucuresti sunt prevazute lucrari de intretinere periodica si reparatii curente, conform Programului de punere in ordine a retelei de drumuri nationale si autostrazi (Urgenta I si Urgenta II)", se mai arata in comunicat.