Pana de curand, masinile de patrulare nu mergeau pe banda de urgenta din cauza nametilor, acum se intampla acelasi lucru, dar nu-si fac treaba pentru ca angajatii de la paza sunt in greva.

Cele 14 masini ale firmei zac una langa alta la Lehliu. Tot acolo sunt aproape 100 de angajati care nu mai vor sa lucreze. Ultimii bani i-au primit in decembrie, iar asta inseamna ca sefii le datoreaza cate 24 de milioane de lei. Firma insarcinata cu paza ia insa, de la statul roman trei milioane de euro pentru perioada 2010-2012.

"Toate firmele ne-au facut la fel. Au platit la inceput, cateva luni, dupa care nu ne-au mai dat nimic", spune Hans Muller, angajat al unei firme de paza.

Cu paznicii in greva sau in patrulare pe cei 160 de kilometri ai autostrazii A2, gardurile sau elementele de protectie si siguranta se fura parca tot in acelasi ritm.

"Se fura ca stam. Nu patrulam ca nu avem motorina. Doar 2-3 litri. Ce sa facem? Am patrulat si pe jos. Daca nu avem motorina ce sa facem",
povesteste Marin Nastase, angajat al firmei de paza.

De la stat, proprietarul autostrazii, n-am primit nici o reactie. Si nici de la firma de paza, la care au sunat de nenumarate ori si salariatii aflati in greva.