Hoții au furat cablurile de iluminat şi o bucată din asfalt s-a lăsat. Iar utilajul cu care muncitorii au încercat miercuri să repare tronsonul s-a stricat.

Firma de construcţie va reface bucata de șosea pe cheltuiala sa, spun autorităţile. În tot acest timp, șoferii suferă din cauza ambuteiajelor.

Ghinioanele s-au ţinut lanţ de autostrada urbană. Utilajul care spărgea asfaltul de pe breteaua cu probleme s-a defectat după câteva ore de la începutul intervenţiei.

Reporter: “S-a întâmplat ceva?”
Muncitor: ”Da, tată, da. Uite, s-a spart un furtun. Autostrada asta are ghinion.”
Reporter: ”Ca la meşterul Manole?”
Muncitor: ”Cred că mai rău.”

Aşa că muncitorii au început să îndepărteze asfaltul cu ajutorul unui excavator.

Hotii au lasat noua autostrada urbana in bezna. Lumina ar putea reveni peste 6 luni

Breteaua de acces de pe autostrada urbană pe Șoseaua Petricani a început să se scufunde de-a dreptul. Se poate vedea cu ochiul liber cum asfaltul se prăbuşeşte. De altfel, muncitorii încearcă să-şi dea seama ce nu a fost făcut bine.

Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Administrarea Infrastructurii Rutiere: “Nu se prăbuşeşte, a avut loc o tasare pe 2 metri lungime şi pe 15 centimetri adâncime. Astăzi s-au dus constructorii pentru că este în garanţie şi responsabilitatea lor timp de 4 ani.”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere crede că ar putea fi vorba de un viciu de construcţie sau au cedat ţevile de apă din subteran.

Între timp, şoferii care vin dinspre autostrada urbană au o mare problemă: Șoseaua Petricani, din cauza lucrărilor, s-a îngustat la o singură bandă şi se formează ambuteiaje.

Pe lângă fragmentul de asfalt stricat, jumătate din autostrada urbană stă fără lumină încă de la inaugurare. Hoţii au furat cablurile de tensiune. Constructorul a acceptat să le monteze din nou, însă acest lucru va dura.

Alin Şerbănescu, purtătorul de cuvânt al Companiei Administrarea Infrastructurii Rutiere: ”Sper ca în luna martie să avem lumină. Pentru această zguduitoare prăbuşire, ca să spun aşa, eu sper că săptămâna viitoare va fi gata.”

Ultimii trei kilometri de asfalt de pe autostrada urbană au costat aproape 30 de milioane de euro. Lucrările au început în 2016 şi abia anul trecut în decembrie a fost tăiată panglica.