Asta daca vremea tine cu noi, iar firmele de constructie termina lotul II Lugoj - Deva si inca trei kilometri din autostrada Bucuresti - Ploiesti. Ultima va avea o mare problema: traficul de pe autostrada se va varsa intr-o straduta ingusta din Pipera.

Incercam sa ingrasam porcul in ajun si sa construim autostrazi in ultimele zile ale anului ca sa nu ne prinda Revelionul cu 0 kilometri noi de sosea. Autoritatile spera ca vor deschide circulatiei lotul II din autostrada Lugoj - Deva. Sunt 17 kilometri, iar deschiderea ar putea avea loc saptamana viitoare, crede directorul general al CNAIR, Catalin Homor.

Daca timpul va fi bun, vor fi gata si trei kilometri ai autostrazii Bucuresti - Ploiesti. E vorba de portiunea de la intrarea in Bucuresti, incadrata drept autostrada urbana. Din pacate, aceasta posibila inaugurare nu e o veste buna nici pentru soferi, nici pentru locuitorii Piperei.

Strada Popasului este extrem de aglomerata la orele de varf, dimineata si seara, cand coada de masini se intinde pe aproape un kilometru, pana in Pipera. Evident ca artera se va aglomera si mai mult cand A3, autostrada Bucuresti - Ploiesti, va ajunge pana aici.

Compania Nationala pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere sustine ca vor exista restrictii de circulatie pentru TIR-uri sau camioane si solicita Primariei Capitalei sa fluidizeze traficul pana cand vor termina de construit restul de trei kilometri pana in Bucuresti.

Deocamdata un stalp a ramas prins in mijlocul arterei de iesire de pe autostrada. Va fi inlaturat mai incolo, cand reteaua de alimentare cu energie electrica va fi mutata.

Autoritatile promit ca anii urmatori vor fi mai buni.

Catalin Homor, director CNAIR: "Lucrarile vor avea un ritm foarte bun de dezvoltare pentru ca nu mai sunt probleme care sa le incurce."

Intr-adevar, pe hartie lucrurile stau bine. Conform termenelor prevazute in contracte, anul viitor am putea avea pana la 200 de kilometri noi de autostrada.