Tranzacţia va ajuta IAG să-şi majoreze cota de piaţă, pe fondul intensificării concurenţei din partea companiilor aeriene low-cost, scrie Agerpres.

Deja IAG a achiziţionat o participaţie de 4,61% la Norwegian Air şi ia în considerare o ofertă de preluare. O potenţială achiziţie ar evalua Norwegian Air, a cărei capitalizare bursieră depăşeşte un miliard de dolari, la aproximativ trei miliarde de dolari incluzând datoria, susţin sursele.

Joi, acţiunile Norwegian Air au înregistrat un avans record, de 26%, majorând capitalizarea bursieră a companiei la aproximativ miliarde de coroane norvegiene (1,05 miliarde de dolari).

IAG consideră Norwegian Air "o investiţie atractivă". "Participaţia minoritară este menită să stabilească o poziţie de la care să iniţiem discuţii cu operatorul aerian, inclusiv posibilitatea unei oferte complete", se arată în comunicatul IAG.

Reprezentanţii Norwegian Air nu au comentat informaţia.

Prin achiziţionarea Norwegian Air, IAG îşi extinde activitatea în domeniul serviciilor aeriene low-cost. Proprietarul British Airways şi-a extins deja diviziile low-cost Level şi Aer Lingus.

"Toţi din Europa vor să ne cumpere. Dar compania investeşte în flota sa de aeronave şi nu luăm în considerare o vânzare până când investiţiile nu îşi arată roadele", a afirmat şeful Norwegian Air, Bjorn Kjos.