"Orarul de vara 2016 aduce peste 23 de rute noi Blue Air, atat pentru bazele de operare din Romania, cat si pentru cele din Italia si Cipru. Vom opera sase noi destinatii de pe baza din Bucuresti, din Constanta si Sibiu vom opera cate o noua ruta, iar din Iasi, alte trei noi destinatii, in timp ce bazei din Torino ii vom adauga inca opt rute'', a precizat  Racaru.

Birmingham, Glasgow, Stockholm, Lyon, Hamburg si Caselle sunt noile rute externe ce vor fi operate in orarul de vara, din 29 martie.

Din1 iunie 2016, Blue Air va incepe operarea si de pe Aeroportul International Cluj-Napoca. 

Pentru ca in zona Constantei si Dobrogei exista o comunitate mare de greci, Blue Air va opera constant de pe aeroportul din Constanta destinatia Atena - Larnaca, de doua ori pe saptamana. 

"Blue Air a iesit deja din zona de companie low cost si a devenit o companie hibrida. Din zona de low cost pastram numai preturile", a precizat directorul comercial al Blue Air, Tudor Constantinescu. 

Orarul de vara 2016 va fi incarcat complet in sistem pana la sfarsitul acestei saptamani, iar biletele de avion vor fi disponibile la preturi ce pornesc de la 27,99 euro/segment. 

Flota Blue Air va creste, din martie 2016, la minimum 20 de aeronave tip Boeing 737, fata de 15 in prezent. 

"In 2015, ne asteptam la venituri de 30 de milioane de euro in bazele noastre din Italia si Grecia. Numarul de angajati ai companiei a crescut, anul acesta, la peste 750, cu 50% mai mult decat in 2014", a adaugat Constantinescu. 

Blue Air va creste frecventa si pe zborurile interne, mai ales pe destinatia Iasi, au subliniat reprezentantii companiei.

Citeste si:

Wizz Air va creste capacitatea de transport cu 18% in anul financiar 2016. Ce profit estimeaza si la ce tarif a fost introdusa cea mai noua ruta cu plecare din Bucuresti

Ryanair vrea sa controleze un sfert din traficul aerian european in 10 ani. Michael O'Leary: Ne extindem pe toate pietele din Europa 

 Tarom ar putea incheia anul 2015 cu pierderi de peste 8 mil. lei