"Estimez o crestere consistenta, de 30-40% in plus fata de sezonul 2016. Ii luam in calcul pe turistii care nu ar fi ales litoralul romanesc si ar fi plecat in destinatii externe de pe aeroporturile din Iasi, Oradea, Cluj si Timisoara. Asa vor fi tentati sa isi petreaca vacanta pe litoralul romanesc. De maine, transmitem catre ANAT invitatia oficiala pentru discutii despre noile pachete turistice impreuna cu componenta de avion de la Blue Air. Stim cat costa un bilet de avion, astfel ca odata cu lansarea pachetelor de inscrieri timpurii romanii vor putea cumpara ofertele de turism intern cu avionul”, a precizat pentru Corina Martin, presedintele Asociatiei Litoral - Delta Dunarii (ALDD), citata de Agerpres.

Potrivit sursei citate, vanzarile pentru litoralul romanesc in perioada de early booking (inscrieri timpurii) vor fi in crestere.

"Iesim cu preturi la astfel de pachete mai devreme decat pe destinatiile externe (Turcia, Grecia) ceea ce este un avantaj. Vom convinge astfel multi romani sa renunte la calatoriile externe si sa vina pe litoralul romanesc si in Delta Dunarii", a spus Corina Martin.

Aceasta a estimat la 40 de euro un bilet de avion dus-intors pe o destinatie interna. "De cate ori am consultat ANAT-ul in legatura cu destinatiile interne care sa fie legate de Constanta, dar si preturile care ar face atragatoare si oportune astfel de pachete, reprezentantii agentiilor cereau sa nu depaseasca suma de 50 de euro, ori noi suntem sub acest tarif", a mai spus Corina Martin.