Este cea mai mare comanda pe care a primit-o vreodata Boeing de la companii din China. 

ICBC Financial Leasing Co, o subsidiara a Industrial and Commercial Bank of China, a confirmat miercuri ca va achizitiona 30 de avioane Boeing 737-800, al caror pret de lista este evaluat la 2,88 miliarde de dolari.

China Aviation Supplies Holding Company si China Development Bank Leasing sunt ceilalti doi clienti pentru aeronave.

Boeing va construi in China prima sa unitate de productie a avioanelor din afara SUA, pentru a se extinde pe o piata importanta, sustin analistii. Compania americana va produce in China avioane de pasageri Boeing 737, potrivit Agerpres.

Luna aceasta, Airbus Group a inaugurat prima sa uzina de productie a avioanelor din SUA, in Alabama, o investitie de 600 milioane dolari. Este cea de a doua unitate Airbus din afara Europei, dupa cea de la Tianjin, China, pe masura ce producatorul european vrea sa-si diminueze costurile. 

Constructorul aeronautic european se asteapta anul acesta la "livrari in crestere", in timp ce Boeing are ca obiectiv sa furnizeze 750 - 755 de avioane comerciale in 2015. 

Livrarile totale ale celor doua companii au urcat anul trecut cu 6%, la nivelul record de 1.352 aeronave, fapt care a reflectat cresterea rapida a Asiei ca important centru global al aviatiei.