Astfel, bugetul pe 2014 al Societatii Comerciale de Transport cu Metroul Bucuresti "Metrorex" include venituri totale estimate la 604.388,71 mii lei si cheltuieli totale de 670.910,23 mii lei.

Bugetul a fost aprobat, mirecuri, de Guvern prin hotarare, scrie Mediafax.

Initial, in proiectul de buget, elaborat la inceputul anului, Metrorex estima ca va inregistra o pierdere bruta de 123,19 milioane lei in acest an, la venituri de 654,4 milioane lei si cheltuieli de 777,6 milioane lei.

Sindicalistii de la metrou au pichetat, in urma cu o saptamana, sediul Guvernului, cerand, printre altele, acordarea unei cresteri salariale direct proportionale cu rata inflatiei, tinand cont de faptul ca fondul de salarii Metrorex nu a mai crescut de peste cinci ani, iar salariatii au renuntat de bunavoie la unele facilitati financiare prevazute in contractul de munca, dand astfel dovada de "intelegere" fata de Guvern si fata de criza financiara prin care s-a trecut.

Premierul Victor Ponta a declarat atunci ca liderul sindical Radoi a fost "proprietar de facto" la Metrorex multi ani, iar compania a functionat doar cu pierderi, dar ca Metrorex trebuie sa fie condusa de Guvern, nu de sindicate, iar scopul sa fie reducerea pierderilor.

Un proiect de ordin al ministrului Transporturilor din octombrie prevedea scumpirea tarifelor pentru calatoria cu metroul cu 25%-33%, cresterea nefiind insa pusa in practica pana in prezent.