VEZI CUM arata si cele mai impresionante drumuri 3D si cat de realist sunt desenate!

Fie ca vorbim despre drumuri care au fost construite pe marginea prapastiei, fie ca vorbim despre cele mai inguste sau cele mai inclinate sosele, exista in lume adevarate curiozitati cand vorbim despre cele mai deosebite drumuri.

Iata mai jos doar cateva dintre cele mai interesante si mai ciudate drumuri si sosele construite in diferite tari ale lumii:

Passo dello Stelvio (Italia)

Trecatoarea din Alpii Italieni are 48 de curbe deosebit de periculoase si o inclinare de 7,4 grade.

Pentru ca este un drum dificil, soseaua a fost introdusa in traseul parcurs de ciclisti in turul Italiei.

Tunelul Guoliang (China)

Cioplit de mana in 1970, este considerat de catre localnici mai mult o sculpura decat un drum de acces. Tunelul strabate o portiune din muntii Taihang si, din loc in loc, are ferestre prin care se vede peisajul terifiant. Cu o vizibilitate de doar 4,5 metri si cu o latime de 3,6 metri, sa parcurgi acest pasaj este o experienta de neuitat.

Yungas Road (Bolivia)

Soseaua urca de la altitudinea de 1.200 la 4.500 de metri si pe unele portiuni are o latime de doar 3 metri. Drumul a fost supranumit si “Soseaua Mortii” din cauza numarului mare de accidente care au loc in regiunea respectiva.

Soseaua din jurul vulcanului Capulin (Mexic)

Acest drum inconjoara conul vulcanului Capulin, care are o circumferinta de 4 mile, la baza. Primul drum care ajungea in varful vulcanului a fost construit in 1925. Drumul este atat de ingust incat traficul trebuie interupt atunci cand trece un autobuz.

Autostrada Karakoram (Pakistan)

Autostrada, cu o lungime de aproape 1.300 de kilometri, care leaga Pakistanul de China, a fost construita din 1966 pana in 1978, dar a fost data in folosinta in 1986. Faptul ca strada este una periculoasa s-a vazut inca din timpul constructiei, cand peste 1.000 de muncitori au murit.

Trollstigen (Norvegia)

Drumul a fost deschis circulatiei in 1936, dupa opt ani de constructie, iar traducerea din norvegiana este “Scara Spiridusului”. Soseaua are 11 curbe si-i duce pe soferi la peste 850 de metri peste nivelul marii. Din cauza iernilor aspre din regiune si a periculozitatii soselei, aceasta se deschide in luna mai si uneori se inchide chiar de la mijlocul lui iunie.

Canton Avenue (Pittsburgh, SUA)

Este cea mai mica si cea mai abrupta strada din lume, care are o inclinare de 37 de grade, ceea ce inseamna ca soseaua urca cu 11 metri la fiecare 30 de metri pe orizontala. Din fericire pentru pietoni, constructorii s-au gandit sa faca si niste scari pe o parte a strazii.

Intersectia High Five (Dallas, SUA)

Acest nod de autostrazi pe cinci niveluri, care face lagatura intre Interstate 635 si U.S. 75, este o minune a ingineriei. Dificultatea constructiei a fost ata de mare incat echipa care a lucrat a terminat proiectul in decembrie 2005, cu un an mai tarziu decat fusese programat.

Lombard Street (San Francisco, SUA)

Aceasta strada cu multe curbe este unul dintre simbolurile orasului, care atrage turisti din toata lumea. Cea mai celebra strada din San Francisco a avut initial o inclinare de 27 de grade, dar pentru ca primele automobile nu o puteau urca sau cobori, in 1922 i s-au mai adaugat 8 curbe, ceea ce a redus inclinarea la 16 grade.  


Sursa foto: popularmechanics.com