In urma unui control de miercuri al CFR Calatori in mai multe trenuri au fost depistate activitati ilegale de comert si nereguli in activitatea de salubrizare si igienizare. 

"Firma care realizeaza serviciul de salubrizare printr-un contract adjudecat cu respectarea prevederilor OUG 34/2006 va fi notificata, cum a mai fost si cu alte ocazii, pentru remedierea aspectelor legate de dotarea grupurilor sanitare, curatenie, etc. CFR Calatori ia in calcul si posibilitatea rezilierii contractului daca nu vor fi indeplinite conditiile contractuale", anunta CFR. 

CFR Calatori va face demersuri catre Politia de Transport Feroviar pentru intensificarea actiunilor de control atat la urcarea in trenuri, cat si in parcursul acestora, pentru combaterea comertului ilegal.

"Se va acorda si o atentie sporita functionarii instalatiilor de climatizare si sanitare, precum si bunei functionari a usilor de acces si intercomunicatie, a sistemului de inchidere/deschidere a ferestrelor, functionarii prizelor electrice si, in mod special, starii de curatenie a vagoanelor (exterior, interior, cabine WC)", a declarat Iosif Szentes, directorul general al CFR Calatori.