Jumatate din bani vor merge la asa-numita regina a imobiliarelor, avocata Tanți Virginica Dumitrescu. Desi unii membri ai Consiliului General o acuza ca ar beneficia de o relatie privilegiata cu primaria, latifundiara se apara spunand ca pretul primit pentru terenuri este unul corect.

Avocata Tanți Virginica Dumitrescu nu este magulita de renumele ei si nici de faptul ca unii ii spun Regina Imobiliarelor: "Nu vreau sa fiu regina, vreau sa fiu mama, sa am mai mult timp pentru copiii mei si sa fiu lasata in pace".

Totusi, despagubirile pe care le va primi in urma deciziei luata in cadrul Consiliului General al Primarei Capitalei ii vor spori si mai mult faima. Ca sa largeasca strada Fabrica de Glucoza spre autostrada A3, autoritatile vor expropria peste 15.000 de metri patrati din zona. Mai mult de jumatate din suprafata ii apartine Tanței Virginica Dumitrescu, restul altor 14 proprietari.

Tanți Virginica Dumitrescu se pare ca a dat lovitura in acest cu terenul sau din zona Pipera. Pentru ca largirea strazii Fabrica de Glucoza urmeaza sa se faca in special pe proprietatea sa, aceasta va fi expropriata de aproape 9.000 de metri patrati. Primaria s-a angajat deja sa ii plateasca 4,5 milioane de euro pentru acest teren.

Consilierii locali spun ca anul trecut i s-a oferit Tanței Dumitrescu o suma de doua ori mai mare. S-au opus proiectului, care a fost refacut, cu suprafetele expropiate diminuate si sumele oferite mult reduse. Proiectul in forma actuala a fost votata joi seara, dar unele acuzatii au ramas.

"Cand cineva trebuie sa incaseze multi bani, de fiecare data ne trezim ca fie banii respectivi se duc catre clientii politici, fie ca se duc catre Tanți Virginica", a spus Silviu Vaduva, consilier general.

"Nu am luat legatura cu nimeni din primarie, nu inteleg acuzatiile. Nu este vina mea ca este mai mult decat jumatate. In opinia mea este un pret corect", a spus avocata.

Pentru un metru patrat va primi 500 de euro, cat scrie in grila notarilor actualizata la inceputul acestui an. Tanți Virginica Dumitrescu sustine ca nu a cumparat acest teren, ci i-a fost retrocedat.

Largirea strazii Fabrica de Glucoza ar trebui terminata pana in 2016, cand urmeaza sa fie construiti si ultimii 3 kilometri din autostrada Bucuresti – Ploiesti.