"Avand in vedere atentatele sangeroase care au avut loc in aceasta dimineata la Bruxelles, compania TAROM comunica pasagerilor ca zborurile TAROM OTP-BRU-OTP (RO 372, RO 373, RO 374 din data 22 martie 2016 si RO 371, RO 372 din 23 martie) se anuleaza. Pasagerii care detin bilete pe aceste zboruri vor fi acceptati la imbarcare pe toate cursele operate de TAROM din Amsterdam, Paris, Frankfurt, Munchen si Londra din 22 si 23 martie", spun reprezentantii operatorului aerian, intr-un comunicat remis presei.

Cursa Tarom RO 373 cu destinatia Bruxelles urma sa decoleze marti, la ora 16,50.

Marti dimineata, aeronava B737 - 700 a companiei Tarom, cu numar de zbor RO 371, a decolat de la Bucuresti la ora 7,20 cu destinatia Bruxelles, dar a fost redirectionata catre aeroportul din Amsterdam. La bord se aflau 83 de pasageri.

''Compania este in permanenta legatura cu reprezentantii Ambasadei Romaniei la Haga, in vederea asigurarii suportului necesar pentru pasagerii si cetatenii romani", precizeaza Tarom.

Blue Air reprogrameaza zborurile de miercuri

Compania Blue Air reprogrameaza zborul 0B123/124 Bucuresti - Bruxelles - Bucuresti de miercuri, avand in vedere gradul ridicat de incertitudine referitor la momentul redeschiderii Aeroportului Bruxelles Zaventem.

Cele doua curse vor decola in cursul dupa-amiezii de miercuri astfel: 0B123 va pleca la 17,05 din Bucuresti si va ajunge la 19,00 la Bruxelles, iar 0B124 va decola din Bruxelles la 19,45 si va ajunge pe Henri Coanda la 23,30.

"Avand in vedere gradul ridicat de incertitudine in privinta momentului de redeschidere a Aeroportului Bruxelles Zaventem, compania Blue Air, pentru a reduce la minim disconfortul creat de aceasta situatie de forta majora, isi anunta pasagerii care au bilete pentru zborul 0B123/124 Bucuresti - Bruxelles - Bucuresti de maine, 23 martie 2016, ca acesta va fi reprogramat in cursul dupa-amiezii de maine cu urmatorul orar de zbor: 0B123 17,05 Bucuresti - 19,00 Bruxelles si 0B124 19,45 Bruxelles - 23,30 Bucuresti (toate sunt ore locale)", a anuntat compania.

In acelasi timp, Blue Air asigura pasagerilor afectati de aceste schimbari reprogramarea gratuita pentru orice alt zbor operat de companie.

"Rugam pasagerii, inainte de a se deplasa la aeroport, sa verifice situatia zborurilor pe conturile de Facebook sau Twitter Blue Air, cat si pe site-urile aeroporturilor de plecare", mai precizeaza Blue Air.

Zborurile spre Bruxelles rezervate prin Paravion pot fi anulate si banii, rambursati

Turistii romani care si-au planificat zboruri spre capitala Belgiei in intervalul 22 - 31 martie pot anula calatoriile, cu rambursare integrala, sau pot fi rerutati, fara costuri suplimentare, pe date ulterioare de calatorie, a anuntat agentia online de turism Paravion

Dupa incidentele din 22 martie, soldate cu doua explozii in aeroportul Zaventem din Bruxelles, companiile aeriene care opereaza zboruri din Romania spre capitala Belgiei au anulat cursele, pana la noi informatii din partea autoritatilor. Biletele achizitionate pot fi rambursate integral sau rerutate.

“Clientii Paravion care au planuit calatorii spre capitala belgiana si doresc sa renunte sau sa le reprogrameze au tot suportul agentiei in aceste demersuri. Potrivit informatiilor Paravion, cea mai mare agentie de turism online din Romania, toate biletele emise si neutilzate pe curse operate TAROM intre Bucuresti si Bruxelles, in perioada 22 - 31 martie, vor fi rambursate  integral sau rerutate, fara penalizare, pe rute ulterioare de calatorie”, a precizat agentia.

MAE a emis o alerta de calatorie pentru Bruxelles

Autoritatile belgiene au instaurat nivel de alerta gradul 4 ca urmare a evenimentelor de tip terorist care au avut loc, marti, la Bruxelles, aeroportul international Zaventem fiind inchis pentru toate decolarile si aterizarile programate, informeaza Ministerul Afacerilor Externe (MAE) intr-o alerta de calatorie.

"Astfel, nivelul de alerta terorista pentru Regiunea Bruxelles Capitala a fost ridicat la nivelul maximum - 'amenintare serioasa si iminenta', iar nivelul 3 - amenintare 'posibila si credibila' este in vigoare deja si pentru restul teritoriului belgian. Toate liniile de tren, metrou si transport in comun, de suprafata si subteran, sunt suspendate, iar circulatia rutiera se desfasoara cu dificultate, din cauza filtrelor de politie si a mijloacelor specifice de interventie pe linia protectiei civile", precizeaza MAE.

Fortele de politie si armata vor continua sa fie prezente pe strazile capitalei, ca urmare a aplicarii planului de urgenta pentru astfel de situatii, adauga aceeasi sursa.

Bruxelles-ul a fost marti tinta mai multor atentate teroriste, cu puternice explozii pe aeroportul international Zaventem si in statia de metrou Maelbeek, soldate cu cel putin 234 de morti si peste o suta de raniti.