"Tarom precizeaza ca in acest moment compania, impreuna cu reprezentantii sindicatelor, poarta negocieri si lucreaza impreuna pentru elaborarea unor acorduri pentru favorizarea ambelor parti (...) Concomitent cu semnarea acestor acorduri, conducerea companiei va intreprinde toate demersurile legale pentru reluarea procesului de negociere a unui nou contract colectiv de munca", se arata intr-un comunicat al companiei.

Totodata, conducerea companiei va face toate demersurile necesare, cu respectarea cadrului legal, astfel incat sa fie acoperite toate drepturile salariale pentru ca activitatea companiei sa isi urmeze cursul normal.

Precizarile vin ca urmare a unor informatii aparute in presa, potrivit carora personalul aeronavigant de la Tarom declanseaza oficial conflictul de munca.

In septembrie, mai multe curse Tarom au fost anulate sau intarziate din cauza unor actiuni spontane din partea unor piloti si ai unor insotitori de zbor.

Surse din randul pilotilor declarau atunci, pentru Mediafax, ca protestul pilotilor Tarom a fost declansat din cauza nemultumirilor privind salariile si noul contract colectiv de munca - inregistrat fara sa se tina cont de revendicarile lor -, dar si pe fondul unora privind managementul companiei.

Reprezentantii Ministerul Transporturilor spun, insa, ca nu se asteapta la greve din partea angajatilor companiei: "La Tarom e pace. Chiar daca nu si-o doresc unii, totusi e pace. Parerea mea este ca Tarom trebuie sa-si continue activitatea, si pilotii, si insotitorii, si ceilalti, trebuie sa munceasca pentru ca Tarom sa ramana una dintre cele mai importante companii din Europa. Tin foarte mult la Tarom si imi doresc ca Tarom sa existe", a declarat Dragos Titea, secretar de stat la Transporturi.

Oficialul a adaugat ca in acest moment nu este greva la Tarom si nu crede ca acest lucru se va intampla.