Marul discordiei - cel mai aglomerat drum din Romania in weekend - Comarnic - Brasov. Guvernul incearca de 20 de ani sa inceapa lucrarile, dar s-a blocat de fiecare data. Si tot de fiecare data gaseste o explicatie.

"Iarasi ne-am impiedicat la CNSC. Ne omoara birocratia si ne omoara birocratia politica. De 20 de ani nu reusim sa facem o trecere mai normala de la Comarnic la Brasov. Acuma nu ne lasa CNSC", a psus premierul Victor Ponta.

Licitatia pentru consultanta, inceputa in luna mai, a fost contestata de 4 firme. Autoritatea care judeca aceste contestatii spune ca se misca repede si ca problema e de fapt tot la Guvern.

In timp ce autoritatile se cearta, timpul lucreaza impotriva noastra. Tronsonul Comarnic - Brasov, care in week-end se transforma intr-o mare parcare, este unul dintre cele mai scumpe segmente de autostrada din Romania. Potrivit unor estimari, pentru 50 de kilometri trebuie sa platim 5 miliarde de euro.

Ritmul lucrarilor a scazut foarte mult pe tronsonul care leaga Autostrada Bucuresti Ploiesti de Capitala. Dupa ce Guvernul a taiat finantarile, sunt foarte putine utilaje pe tronson. Asa ca va dura foarte mult pana cand vom vedea primul strat de asfalt pe autostrada.

Cei 6 kilometri ar trebui sa fie gata in 2014, iar pe bucata Ploiesti - Comarnic, vom merge doar pe drumul expres.