Acesta a precizat ca nu s-a comunicat nimic oficial in urma sedintei de vineri a CA al RATB, insa detine aceste informatii din randul unor persoane din regie. 

Totodata, CA al RATB ar fi decis si disponibilizarea a aproximativ 250 de angajati, odata cu modificarea organigramei, mai spune Petrariu. Decizia de demitere a conducerii nu il vizeaza deocamdata si pe directorul general interimar al RATB Valeriu Bunea. 

Valeriu Bunea conduce interimar RATB, dupa ce fostul director general Adrian Campurean a demisionat din functie, in luna iulie, motivand prin aceea ca regia este subfinantata, avand pe 2013 un buget cu 25 la suta mai mic decat cel pe care l-a propus. Bugetul regiei pe 2013 este de 420 de milioane de lei, potrivit reprezentantilor RATB. 

Primarul Capitalei Sorin Oprescu i-a solicitat premierului Victor Ponta, in luna noiembrie a anului trecut, efectuarea unei anchete de catre Corpul de Control al prim-ministrului. In urma verificarilor, Guvernul a anuntat in aprilie ca sesizeaza Directia Nationala Anticoruptie (DNA) asupra unor posibile fapte de natura penala identificate in activitatea RATB in perioada 2010-2012, de catre Corpul de Control. 

In nota de control se arata, printre altele, ca reprezentantii RATB din perioada cercetata au acoperit pierderi de 12,1 milioane lei din fondurile destinate servicului de transport public subventionat, prin schimbarea destinatiei banilor, si au comis nereguli an atribuirea unor contracte de achizitii, ceea ce poate antruni elementele constitutive ale infractiunii de abuz in serviciu contra intereselor publice.

RATB, care in 2010 si 2011 a raportat un profit contabil zero, a efectuat cheltuieli de protocol de 450.967 lei, din care 299.119 lei pentru produse de la cantina, de patiserie, bauturi si cafea penru conducerea regiei, iar alte 10.530 lei au fost cheltuite pentru 6 stilouri cu penite de aur si platina tip Mont Blanc, la un pret de circa 1.700-1.300 lei/bucata, pentru membrii Consiliului de Administratie al RATB.