CFR Marfa nu precizeaza motivele demisiei lui Buruiana. 

Compania a bugetat pentru acest an venituri de 877,1 milioane lei, in scadere cu 21,5% fata de nivelul preconizat pentru 2014, si un profit brut de 3 milioane lei, de aproape opt ori mai mic fata de castigul prognozat anul trecut. 

Printre principalii clienti ai companiei de stat se numara Rofersped, Azomures, Conpet, CEO Oltenia, Holzindustrie Schweighofer, CE Turceni si Kronospan. 

Compania CFR Marfa, controlata de stat prin Ministerul Transporturilor, este cel mai mare transportator feroviar de marfa local, secondat de Grup Feroviar Roman. 

Ministerul Transporturilor va lansa procedura de selectare a consultantului pentru reluarea procesului de privatizare a companiei CFR Marfa, a anuntat, luni, premierul Victor Ponta. Guvernul a incercat in 2013 sa privatizeze CFR Marfa, insa procesul nu a fost finalizat. Dupa esecul privatizarii,  Executivul s-a angajat fata de FMI la o restructurare agresiva a companiei, fiind decisa disponibilizarea a 2.500 de angajati, reprezentand circa 30% din numarul total de personal.