"Azi a avut loc sedinta extraordinara a AGA CNADNR, care a dezbatut elementele anuntate si a propus urmatoarele: avand in vedere ca directorul general Narcis Neaga este doar provizoriu numit, sau in termeni tehnici cu preluare de atributii ale directorului general, avand in vedere ca AGA a dispus deja un set de masuri in baza materialelor cunoscute in companie si avand in vedere ca se doreste orice evitare a unui eventual prezumtiv conflict de interese intre activitatea directorului general si masurile care urmeaza a fi luate si clarificarile care urmeaza a fi realizate, s-a hotarat ca domnului director general Neaga sa-i inceteze preluarea de atributii pentru functia de director general, aceste atributii urmand sa fie transferate prin statutul directorului general interimar domnului Catalin Homor, director general al Metrorex. Acestea sunt concluziile AGA. Ele sunt insusite si la nivel de minister. Am semnat deja ordinul in acest sens", a anuntat ministrul Transporturilor Dan Costescu.   

Potrivit acestuia, la sfarsitul lunii octombrie, Corpul de control al ministrului a predat raportul solicitat pentru problemele de pe tronsonul de autostrada Orastie - Sibiu si altele, acesta fiind inaintat si DNA, care urmeaza sa analizeze si sa vada ce este de natura activitatii lor si daca este necesar sa fie luate masuri.  

"Eu, personal, cand am preluat aceasta pozitie am solicitat extinderea raportului pe anumite aspecte, in special pe probleme de deszapezire si pregatire pentru comandamentul de iarna. Am primit raportul extins. Impreuna cu raportul anterior al corpului de control, pachetul de materiale a fost transmis si prim-ministrului, asa cum a solicitat acesta acum 10 zile, si Adunarii Generale din CNADNR, dar va fi incarcat si pe site-ul ministerului", a precizat Costescu.  

Ministrul Transporturilor a mai anuntat ca de marti va fi demarata procedura de selectie a noului management, atat director general cat si Consiliu de Administratie.   

De asemenea, va urma o perioada de transparentizare a activitatii companiei si fiecare persoana interesata va putea sa vada cat mai multe informatii cu privire la proiectele CNADNR, la banii ce vor fi cheltuiti, la firmele care vor castiga aceste contracte si la toate aspecte de interes pentru societatea civila.  

"Urmatorul pas: va urma o reforma a CNADNR, in principal pe aspecte ce privesc capacitatea de implementare si de a investi eficient si acest lucru va trebui sa fie regasit imediat in eficienta companiei si in modul cum se vor desfasura investitiile in perioada urmatoare, iar, ca ultima masura, noua echipa de conducere care va fi coordonata de Homor va avea ca prima atributie identificarea solutiilor pentru blocajele deja existente in timp si pentru a restarta compania, pentru ca suntem in fata unui an dificil, un an in care incepe un nou instrumental structural si va trebui ca CNADNR sa fie eficienta pe aceste directii", a mai spus Costescu.