"Compania aeriană TAP Air Portugal informează că, începând cu data de 27 ianuarie 2019, nu va mai opera ruta directă Lisabona - Bucureşti. Clienţii cu bilete de avion deja cumpărate vor fi protejaţi pe zborurile altor companii aeriene şi vor fi informaţi despre noile rute sau vor putea solicita rambursarea sumelor achitate, în cazul în care vor dori anularea biletelor. Pasagerii din România vor putea contacta Call Center-ul din Lisabona, la numărul de telefon: +351 218 411 100", potrivit unui comunicat al operatorului.

Potrivit sursei citate, aceasta a fost a doua încercare de operare pe piaţa din România.

"Operarea reluată şi-a dovedit, încă o dată, profitabilitatea scăzută, care n-ar justifica continuarea zborurilor pe ruta Lisabona - Bucureşti", se precizează în comunicat.

TAP Air Portugal a revenit în iulie 2017 în România, cu zboruri directe pe ruta Lisabona - Bucureşti, şi estima că va transporta, până la finele anului respectiv, 70.000 de pasageri. Compania aeriană a renunţat şi în 2016 să mai opereze zboruri din şi către România.

Compania aeriană portugheză a fost desemnată, anul trecut, cea mai sigură companie aeriană din Europa de Vest, conform unui raport JACDEC privind siguranţa companiilor aeriene. În acelaşi timp, North American Magazine a desemnat compania TAP ca fiind cea mai bună companie aeriană din Europa în ultimii cinci ani.