La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul (client cu abonament Vodafone sau client cartela preplatia) va transmite, prin SMS, la numarul 7500, numarul de inmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzatoare tipului vehiculului.

Acesta va primi un SMS prin care va fi informat ca rovinieta va fi emisa pentru datele furnizate si cu privire la costul rovinietei si la cel total al tranzactiei. Ulterior, solicitantul va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelasi numar, a unui nou SMS cu textul "DA" si va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment in care va fi tarifat cu suma corespunzatoare rovinietei alese.

"Mentionam faptul ca in conditiile in care utilizatorul nu cunoaste sau nu este sigur de categoria rovinietei ce trebuie achizitionata, are posibilitatea de a obtine aceasta informatie transmitand la numarul 7500 in reteaua Vodafone, prin SMS, textul INFO (tarif 5 eurocenti/SMS trimis). Pentru informatii si detalii suplimentare privind achitarea tarifului de utilizare prin intermediul serviciului de mesaje scurte – SMS, este pus la dispozitia clientilor Vodafone numarul de telefon 1761 (numar cu tarif normal in reteaua Vodafone), ce va putea fi apelat de luni pana joi in intervalul orar 08:30 - 16:30 si vineri in intervalul orar 08:30 - 14:00", se arata intr-un comunicat al CNADNR.

Numarul de telefon 1761 este unic, atat pentru clientii Vodafone, cat si pentru clientii Orange.

Prin acest serviciu pot fi achizitionate roviniete pentru o durata de o zi sau sapte zile. Potrivit CNADNR, costul asociat emiterii rovinietei cu o durata sapte zile este de 2,74 euro pentru un auturism si de 5,4 euro pentru vehicule de transport marfa cu MTMA mai mica sau egala cu 3,5 tone.

Pentru clientii cu abonament Vodafone, la tarifele mentionate, in factura emisa, se adauga TVA conform legislatiei in vigoare. Pentru detinatorii de cartele preplatite - Vodafone, TVA se aplica la achizitionarea creditului.