"Trebuie sa felicit Romania pentru lupta sa impotriva coruptiei, pentru ca aceasta coruptie inseamna furt din resursele publice care sunt disponibile Romaniei. Daca aceasta coruptie nu ar fi aparut, acele resurse poate ar fi fost folosite pentru construirea mai rapida a sistemului de autostrazi", a declarat Klemm.

El a mentionat ca, potrivit statisticilor, numarul de kilometri de autostrada din Romania este inca "foarte mic" in comparatie cu statele din Uniunea Europeana, inclusiv comparativ cu vecinii.  

Intrebat de ce crede ca se intampla acest lucru, diplomatul american a vorbit despre faptul ca Romania inca se dezvolta si inca recupereaza dupa dictatura comunista.  

"Au trecut doar 25-26 de ani de la Revolutie, Romania primeste o buna asistenta din partea Uniunii Europene, fonduri structurale care ii vor permite cu timpul sa-si imbunatateasca infrastructura. Dar pentru a putea folosi aceste fonduri, trebuie sa-si dezvolte capacitatea administrativa, serviciul public cu aptitudini si talent capabil sa foloseasca in cea mai buna si eficienta maniera resursele care sunt disponibile Romaniei", a subliniat ambasadorul Hans G. Klemm.