Cursele care sunt efectuate de grupul de companii Lufthansa CityLine, Germanwings, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Airlines, Swiss si Brussels Airlines NU sunt afectate de greva si se deruleaza de la / catre Frankfurt, Dusseldorf si Munchen, conform programului.  

"Lufthansa incearca sa limiteze cat mai mult posibil efectele grevei si sa informeze pasagerii din timp referitor la eventuale modificari ale programului zborurilor. Se recomanda informarea, in prealabil, privind starea zborurilor, accesand pagina dedicata de Internet www.lufthansa.com", precizeaza MAE.  

Ministerul reaminteste faptul ca romanii care calatoresc in strainatate au la dispozitie aplicatia "Calatoreste in siguranta", care ofera informatii, sfaturi de calatorie si posibilitatea de a fi alertati, in cazul in care apar situatii speciale. 

Lufthansa va anula 930 de zboruri programate pentru miercuri, cu plecarea sau cu destinatia Frankfurt, München si Düsseldorf. Decizia va afecta un numar total de 100.000 de pasageri, din cauza continuarii grevei de catre personalul navigant, transmite Reuters.

UFO, sindicatul personalului navigant al Lufthansa, a demarat greva vinerea trecuta din cauza conditiilor de pensionare anticipata, iar marti a anuntat prelungirea grevei si pentru perioada 11 - 13 noiembrie 2015, in intervalul orar 04,00-23,59 pentru toate zborurile de pe/catre aeroporturile Frankfurt, Munchen si Dusseldorf.  

In replica, conducerea Lufthansa a depus un recurs la tribunalele din Darmstadt si Dusseldorf, dupa ce primele patru zile de greva au condus la anularea a peste 1.800 de zboruri si au afectat sute de mii de pasageri.

Tribunalul din Darmstadt a respins in noaptea de marti spre miercuri recursul depus de Lufthansa si argumentul sau potrivit caruia greva personalului navigant ar fi ilegala.  

Lufthansa a demarat negocierile cu diferite categorii de salariati in incercarea de a reduce costurile si a putea concura cu companiile low cost precum si cu transportatorii din Golful Persic.

"In calitate de echipa manageriala suntem obligati sa analizam toate optiunile legale, dar as prefera sa gasim o solutie la masa de negociere", a declarat marti directorul general de la Lufthansa, Carsten Spohr.  

Separat, sindicatul pilotilor de la Lufthansa, Vereinigung Cockpit, a depus o plangere la Curtea Constitutionala din Germania pentru a contesta o decizie a unui tribunal care a obligat VC sa puna capat grevei sale in septembrie.

Pilotii de la Lufthansa au declansat 13 greve in ultimele 18 luni.  

Grevele de la Lufthansa nu afecteaza si activitatea subsidiarelor sale Eurowings, Germanwings, Swiss si Austrian Airlines.